Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

Obligatory node missing in the structure

HI,

I am posting an idoc from XI to SAP. I'm getting a message

<SAP:Code area="IDOC_ADAPTER">ATTRIBUTE_IDOC_METADATA</SAP:Code>

<SAP:P1>Obligatory node 'E1MBXYH' missing in the structure WMMBID01 ZMCTWAHR</SAP:P1>

I am getting the same message for all of my sap inbound interfaces. Do u think this is a mapping issue ?

The metadata in IDX2 looks good to me and if you look at the payload , it looks like the idoc is formed correctly

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>

- <ZMCTWAHR>

- <IDOC BEGIN="1">

- <E1MBXYH>

<BLDAT>20070114</BLDAT>

<BUDAT>20070109</BUDAT>

- <Z1CT000>

<WHSENUM>6</WHSENUM>

<ERDAT>101002</ERDAT>

<SEQNBR>3</SEQNBR>

</Z1CT000>

- <E1MBXYI SEGMENT="1">

<MATNR>25-50093-01</MATNR>

<BWART>R</BWART>

<LIFNR />

<ERFMG>69</ERFMG>

- <Z1MCTIN>

<OWNER_ID />

<MODEL_LOT />

<CTRY_CODE />

<SINGLPLATE>0</SINGLPLATE>

<IBNDORDNUM />

<IBNDORDTYP />

<ORIGHOLCAT>HOLD</ORIGHOLCAT>

<NEWHOLCAT />

</Z1MCTIN>

</E1MBXYI>

</E1MBXYH>

</IDOC>

</ZMCTWAHR>

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Assigned Tags

Related questions

4 Answers

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Jan 15, 2007 at 01:08 AM

    I cannot see the "WMMBID01" in your payload, and the error message refere exaclty to this.

    Maybe the IDoc structure of the custom IDoc is changed ? Can you try to import it again in the Integration Repository ?

    Regards,

    Sandro

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Jan 15, 2007 at 01:14 AM

    ZMCTWAHR is the enhancement to WMMBID01.

    Please also look at another example

    <SAP:Category>XIAdapter</SAP:Category>

    <SAP:Code area="IDOC_ADAPTER">ATTRIBUTE_IDOC_METADATA</SAP:Code>

    <SAP:P1>Obligatory node 'Z1CT000' missing in the structure ZDCTDSTA</SAP:P1>

    <SAP:P2 />

    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>

    - <ZDCTDSTA>

    - <IDOC BEGIN="1">

    - <Z1CT000>

    <WHSENUM>6</WHSENUM>

    <ERDAT>20070101</ERDAT>

    <ERZET>110101</ERZET>

    <SEQNBR>6</SEQNBR>

    - <Z1DCTS0>

    <VBELN>7080056</VBELN>

    <BOLVL />

    <OUTORDTYPE>SYST</OUTORDTYPE>

    - <Z1DCTS1>

    <POSNR>10</POSNR>

    </Z1DCTS1>

    </Z1DCTS0>

    </Z1CT000>

    </IDOC>

    </ZDCTDSTA>

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Hi,

      go to IDX2, delete the existing metadat, and reimport the IDoc type.

      Also reimport the IDoc into the repository.

      Activate it , refresh the cache in both repository and directory..

      Also make sure that, mapping test is successful in the Repository with data from SXMB_MONI and test the mapping

      Hope this helps,

      Rgds,

      moorthy

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Jan 15, 2007 at 03:13 AM

    hi,

    I tried that. still failing . The map is executing successfully. This is the output from the mapping editor

    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

    <ZDCTDSTA><IDOC BEGIN="1"><Z1CT000><WHSENUM>6</WHSENUM><ERDAT>20070101</ERDAT><ERZET>110101</ERZET><SEQNBR>6</SEQNBR><Z1DCTS0><VBELN>7080056</VBELN><BOLVL></BOLVL><OUTORDTYPE>SYST</OUTORDTYPE><Z1DCTS1><POSNR>10</POSNR></Z1DCTS1></Z1DCTS0></Z1CT000></IDOC></ZDCTDSTA>

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Jan 15, 2007 at 06:13 AM

    Hi,

    Make sure that:

    1. All the idoc segments and enhancements are released in the R/3 using transaction we31.

    2. Delete the metadata corresponding to the idoc, in IDX2. Reimport it and specify both the idoc type and idoc extension.

    The idoc extension must have the idoc enhancement you have used.

    Regards,

    Smitha.

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.