Skip to Content
avatar image
Former Member

config tool does not connect to DB (Moved)

Hi,

When I try to start the config tool I get an error that states:

"Error occured while working with Configuration (Scanning). Msg: Error while connecting to DB."

This is the entry in the log:

#1.5# #1166554402417#/System/Configuration/Logging##com.sap.tc.logging.APILogger.LogController[addLog()]#######Thread[main,5,main]##0#0#Info##Java#TC_LOGGING_CONFIGURATION_NEW_ITEMS[C0000A305666000000000002018FB1F70003D67C779ECE88]##The () has been added to the !#3#Log#.
system.log#/System# #1.5# #1166554402714#/System/Server##com.sap.engine.core.configuration#######Thread[main,5,main]##0#0#Info#1#com.sap.engine.core.configuration#Plain###ConfigurationManager: found jar for secure store

cx0004
sapmnt
NW1
SYS
global
security
lib
tools
iaik_ssl.jar# #1.5# #1166554402714#/System/Server##com.sap.engine.core.configuration#######Thread[main,5,main]##0#0#Info#1#com.sap.engine.core.configuration#Plain###ConfigurationManager: found jar for secure store

cx0004
sapmnt
NW1
SYS
global
security
lib
tools
iaik_jce.jar# #1.5# #1166554402714#/System/Server##com.sap.engine.core.configuration#######Thread[main,5,main]##0#0#Info#1#com.sap.engine.core.configuration#Plain###ConfigurationManager: found jar for secure store

cx0004
sapmnt
NW1
SYS
global
security
lib
tools
w3c_http.jar# #1.5# #1166554402714#/System/Server##com.sap.engine.core.configuration#######Thread[main,5,main]##0#0#Info#1#com.sap.engine.core.configuration#Plain###ConfigurationManager: found jar for secure store

cx0004
sapmnt
NW1
SYS
global
security
lib
tools
iaik_smime.jar# #1.5# #1166554402729#/System/Server##com.sap.engine.core.configuration#######Thread[main,5,main]##0#0#Info#1#com.sap.engine.core.configuration#Plain###ConfigurationManager: found jar for secure store

cx0004
sapmnt
NW1
SYS
global
security
lib
tools
iaik_jsse.jar# #1.5# #1166554402979#/System/Configuration/Logging##com.sap.tc.logging.APILogger.LogController[setResourceBundleName(String resourceBundleName)]#######Thread[main,5,main]##0#0#Info##Java#TC_LOGGING_CONFIGURATION_IS_CHANGED[C0000A305666000000000000018FB1F70003D67C779CD2B8]##The for the has been changed from to )!#5#resource bundle name#LogController#com.sap.security.core.server.secstorefs.SecStoreFS#<null>#com.sap.security.core.server.secstorefs.SecStoreFSResources# #1.5# #1166554402979#/System/Configuration/Logging##com.sap.tc.logging.APILogger.LogController[setResourceBundleName(String resourceBundleName)]#######Thread[main,5,main]##0#0#Info##Java#TC_LOGGING_CONFIGURATION_IS_CHANGED[C0000A305666000000000000018FB1F70003D67C779CD2B8]##The for the has been changed from to )!#5#resource bundle name#LogController#/System/Security/SecStoreFS#<null>#com.sap.security.core.server.secstorefs.SecStoreFSResources# #1.5# #1166554405761#/System/Server##com.sap.engine.core.configuration#######Thread[main,5,main]##0#0#Info#1#com.sap.engine.core.configuration#Plain###OpenSQLDataSource successfully created with secure store.# #1.5# #1166554405932#/System/Configuration/Logging##com.sap.tc.logging.APILogger.LogController[setResourceBundleName(String resourceBundleName)]#######Thread[main,5,main]##0#0#Info##Java#TC_LOGGING_CONFIGURATION_IS_CHANGED[C0000A305666000000000000018FB1F70003D67C779CD2B8]##The for the has been changed from to )!#5#resource bundle name#LogController#/System/Database/sql/jdbc#<null>#com.sap.sql.log.OpenSQLResourceBundle# #1.5# #1166554405948#/System/Database/sql/jdbc##com.sap.sql.jdbc.NativeConnectionFactory#######Thread[main,5,main]##0#0#Error#1#com.sap.sql.jdbc.NativeConnectionFactory#Java#com.sap.sql_0002#com.sap.sql.log.OpenSQLResourceBundle#SQL error occurred on connection : code={0,number,integer}, state="", message="".#5#0#HY000#[SAP_NWmss][SQLServer JDBC Driver]Unsupported VM encoding Cp850.

=> (5703,01000,[SAP_NWmss][SQLServer JDBC Driver][SQLServer]Changed language setting to us_english.)#jdbc:nwmss:sqlserver://CX0004:1433;databasename=NW1#<null>#

Any help would be appreciated.

Thanks

Message was edited by:

Mat Zitnik

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

2 Answers

  • Best Answer
    avatar image
    Former Member
    Dec 19, 2006 at 08:24 PM

    You may also try posting this in the Netweaver Administrators forum, they will probably be able to solve this problem much quicker.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Nov 14, 2007 at 01:53 AM

    Hi Mat,

    I am facing the same problem..

    Can you please post how it got solved.

    Thanks in advance

    Jay

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded