Skip to Content
0

Total CPU Usage 100

Apr 25, 2017 at 08:40 AM

160

avatar image

Hi all,

I am doing first steps with HXE 20 SP01. Same Hardware setup as in HXE 20 (VMware 12 GB RAM). Whereas 20 works fine, now 20 SP01 is very slow after a couple of minutes (without touching the system!). E.g. statement HDB info takes a minute to execute (it executes immedeatly right after database start). System monitor shows CPU usage of 100.

I deactivated statistics server (this saves ressources according to a HANA academy video). No improvement.

What else can I do?

Thanks, Klaus

cpu-usage.png (39.3 kB)
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
* Please Login or Register to Answer, Follow or Comment.

3 Answers

Best Answer
avatar image
Former Member Apr 25, 2017 at 10:57 AM
0

Hi Klaus,

Please share some additional information on this issue

  1. CPU Usage Statistics
  2. Tenant Containers, if any
  3. OS Level - Process Thread Usage info (No. of Process and their consumption)

Besides SAP Note : 2100040 [FAQ: SAP HANA CPU] can help you out.

Show 1 Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded

In the meantime CPU usage is normal. seemed to be a startup issue.

0
Benny Schaich-Lebek
Apr 25, 2017 at 09:16 AM
0

How much memory does the computer have?

Show 1 Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded

16 GB in total

Update: After DB is running for a while (without touching), CPU goes down. Maybe this was just an issue of startup...

0
Klaus Freyburger
May 04, 2017 at 05:36 AM
0

Update how this story went on: After upgrade of host to 32GB RAM (from 16GB) and VM to 24GB RAM (from 12GB) the HANA runs a lot better!!

Br Klaus

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded