Skip to Content
0

Components are not getting updated with BAPI_PO_CREATE1

Apr 17, 2017 at 11:52 AM

317

avatar image
Former Member

Hi experts,

While creating a subcontracting PO using BAPI_PO_CREATE1, the components are not getting updated. The POCOMPONENTS and POCOMPONENTSX structures are supplied, but it is not reflecting once the PO is saved. However, components update is working in the dialog transaction.

Please help.

10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
* Please Login or Register to Answer, Follow or Comment.

1 Answer

Jürgen L
Apr 17, 2017 at 12:13 PM
1

follow the instructions of OSS note 2226222 - Subcontracting Components with BAPI_PO_CREATE1

By the way, if your question is not directly related to SRM then kindly change the tag to MM (Materials Management)

Show 2 Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Former Member

Hi Jürgen L,

Thank you for the answer.

I followed the OSS Note 2226222 and tried to create a sub contracting purchas order by providing the data as mentioned in the note, but the components were not updated for materials without having BOM.

For materials with BOM, the BOM component was not replaced by the inserted components. Also, if there are more than one component added, only one of them is getting inserted, and the existing BOM component still present there.

Is there any supporting notes or configurations need to be checked? Please advice.

0

if you followed the advise and it does not work then you have to open a call at SAP Support to tell them that it does not work

Did you meet the pre-requisite "This functionality is only available from EHP4 for Release 600." ?

0