Skip to Content

S/4 HANA 1610 Fully Activated Appliance Taking so Long to Activate

Yesterday. I have created my instance of SAP S/4 HANA 1610 Fully Activated Appliance (the 30-day free trial). I have created my instance yesterday and it is currently in the process of activation. Now the message I see when I click on the status states that initial startup of the SAP solution takes approximately 60 minutes. Unfortunately it has been more than 12 hours and my solution has yet to be activated. Can anyone please clue me in as to why this is taking so long? Thanks in advance.

More information: I am using AWS as my Cloud Provider and am using all 4 virtual machines. In my solution properties, Windows Remote Desktop shows as active, but the rest of the 3 machines (S/4 HANA 1610, BI Platform, and SAP NetWeaver AS Java) as shown as Active with status Activating. Is this any indicator as to why this is taking so long? Perhaps it's not that unusual because the S/4HANA 1610 Appliance has so much preconfigured data, but I just want to make sure.

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

4 Answers

  • Best Answer
    Apr 05, 2017 at 07:48 PM

    Hi Gloria,

    Please have a look at https://wiki.scn.sap.com/wiki/x/e4DiGg

    Best regards,

    Stanimir

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Apr 05, 2017 at 03:34 PM

    Ok. So something weird just happened. My instance showed as Active, I tried to connect using RDP but got a message saying that it failed to connect because either remote access to the server is not enabled, remote computer is turned off or the remote computer is not available on the network. So I close that out and find out that the status of my instance is back to Activating again. My AWS account says that all my instances are running properly so why am I unable to connect? Any advice?

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Apr 05, 2017 at 03:34 PM

    Ok. So something weird just happened. My instance showed as Active, I tried to connect using RDP but got a message saying that it failed to connect because either remote access to the server is not enabled, remote computer is turned off or the remote computer is not available on the network. So I close that out and find out that the status of my instance is back to Activating again. My AWS account says that all my instances are running properly so why am I unable to connect? Any advice?

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Hi Gloria Mendoza,

      We are also getting the same problem and we are not able to solve this problem. Our instances also showing as activated but we are not able to connect to either. Please let us know if your issue is resolved and how?

      As we are stuck with this problem from past 2 days and need a resolution as soon as possible. We already checked the link above and followed getting started guide but still not able to connect. Please guide us in order to solve the problem it will be a great help.

      Best Regards

      Ajitesh Pareek

  • avatar image
    Former Member
    May 16, 2017 at 05:50 PM

    Hi Stanimir,

    Can you please address our issue related to HANA 1610 fully activated appliance.

    We have competently installed SAP HANA 1610 fully activated appliance and we are getting an error in connecting virtual machine (RDP) with SAP HANA 1610 fully activated appliance below is the screenshot? Inline image 2

    So, can you guide us on this problem Note:- We have followed the guide attached to this appliance but still this issue persists.

    Best Regards

    Ajitesh Pareek

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Hello Ajitesh,

      Please involve the system administrator responsible for your laptop and for your network. He or she should be able to find why you can't connect from your laptop to the external IP address of the VM "SAP S/4HANA 1610 (based on SAP Netweaver AS ABAP 7.51)" on port 22 (ssh).

      A quick test is to run the command below from your laptop.

      telnet <external IP address> 22

      Best regards,

      Stanimir