Skip to Content
0
Former Member
Oct 19, 2006 at 05:21 AM

Repair FULL to ODS - Cube Data Inconsistent

33 Views

we have loaded Data into a Historical cube that maintains a " monthwise version " of all data loaded into an Z-R/3 table .The flow is from R/3 table -> ODS - > CUBE . First we did

Initialization and then delta's were running fine for next few months .

one fine day in NOVEMBER, we realised that the data in R/3 and BW was not matching cause

user's were changing the R/3 table from the table maintenance generator and no DATE/TIME

field was getting affected ,so no DELTA was being triggered .

Now we had to correct this NOVEMBER DATA with out affecting the for data older "month versions " which is perfectly alright. This delta data was not available in PSA or RSA7 .

P.S : The " month version " is created at the first load ( i.e on the first of every month ).

If we extract from our infopackage by using selection criteria (by using "november month

version " the complete delta process / earlier monthly versions would be gone( again we need to do reinitialize).

So we changed the load from r/3 to ODS from DAILY DELTA to DAILY FULL REPAIR REQUEST( also

cause NO DELTA MECHANISM WAS GETTING TRIGGERED INCASE OF CHANGES IN TABLE MAINTENNACE) ..i

guess the developer here did a selective deletion from ODS & CUBE before running a "FULL REPAIR REQUEST " .However , the i believe that the activation queue and the ChangeLog remain unchanged during the selective deletion of the data from the ODS , so although the DATA in ODS is CORRECT and has been Updated into the CUBE ..but CUBE DATA IS STILL INCORRECT

...

Can any of you experts please please help me resolve this issue .

thanks all

anya