Skip to Content
0

EPM Add In SP24 does not appear in Office 365 Pro Plus 2013

Mar 28, 2017 at 07:02 AM

187

avatar image
Former Member

Hello,

When installing EPM Add In Version 10.0 SP24 on two brand new terminals with the following configurations:

- Microsoft Office Pro 2013 / Microsoft .NET Framework 4.5.2 --> OK

- Microsoft Office 365 ProPlus 2013 / Microsoft .NET Framework 4.5.2 --> KO (EPM Addin is not loaded)

We applied the SAP notes 2053133 and 1915022.

The result was:

On the terminal with Microsoft Office Pro 2013 everything went well: EPM is installed and it loaded fine when opening Excel.

On the terminal with Office 365 Proplus 2013, the EPM is installed but when opening Excel it does not load. We get the error message: Not loaded. A runtime error ocurred when the loading of the COM Add-in

Then we applied the SAP note as well as the 1681042 - EPM Add-In Not Getting Loaded / Installed Correctly.

The result is:

On the terminal with Office 365 Proplus, the EPM is installed but when opening Excel it does not load and we do not have any error message

On both terminals we have the following configuration:

Client: Windows 7 pro x64 version 6.1.7601 SP1 Build 7601

Version Office 365 ProPlus : 15.0.4903.1002 (32 bit)

Net Framework 4.5.2 version 4.5.51.209

EPM Add In Version 10.0 SP24 .NET4 (using EPM Add In not on AFO)

At the end of the installation though, we've noticed a series of warning messages :

1>Warning: System.BadImageFormatException: Impossible de charger le fichier ou l

'assembly 'BusinessObjects.Components.Explorer.Model, Version=14.0.2000.0, Cultu

re=neutral, PublicKeyToken=692fbea5521e1304' ou une de ses dépendances. Tentativ

e de chargement d'un programme de format incorrect. while resolving 0xa0015f4 -

BusinessObjects.Components.Explorer.Model.DataNode.GetProperty.

1>Impossible de charger le fichier ou l'assembly 'BusinessObjects.Components.Exp

lorer.WinForm, Version=14.0.2000.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=692fbea5521e

1304' ou une de ses dépendances. Tentative de chargement d'un programme de forma

t incorrect. while compiling method BOEPublishDialog.InitializeComponent

1>Impossible de charger le fichier ou l'assembly 'BusinessObjects.Components.Exp

lorer.WinForm, Version=14.0.2000.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=692fbea5521e

1304' ou une de ses dépendances. Tentative de chargement d'un programme de forma

t incorrect. while compiling method BOEPublishDialog.IntializeRepositoryExplorer

Could you help on this please?

Thanks,

Sameerah

10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
* Please Login or Register to Answer, Follow or Comment.

2 Answers

Vadim Kalinin Mar 28, 2017 at 07:27 AM
0

"We applied the SAP notes 2053133 and 1915022."

What exactly was done? with some screenshots!

Show 1 Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Former Member

Hi Vadim,

Basically we did the following:

1. We opened Control Panel --> Programs --> Programs and Features. We chose Microsoft Office 365 --> Click Change. Select Quick Repair and Repair then follow the prompts.

2. Then we followed the article in the link : https://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms178739.aspx in order to install the Visual Studio Tools for Office runtime files onto the machine.

3. After the Visual Studio Tools for Office files have been installed, we installed the EPM Add-in onto the machine with Office 365 ProPlus

Apologies I don't have the screenshots with me right now.

Thanks for your help.

Sameerah

0
Vadim Kalinin Mar 28, 2017 at 08:04 AM
0
Show 5 Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Former Member

Hi Vadim,

Unfortunately, we applied the note but it does not have any impact. The situation is still the same, the EPM does not load and we still have the list of errors in the DOS window.

Thanks for your advice,

Sameerah

0

"Unfortunately, we applied the note but it does not have any impact." - How? Folder sceenshots?

0
Former Member

After applying the SAP note 2403397, the EPM still does not load in the excel. I will try to get you the folder screenshots.

Thanks

0
Former Member

Dear Vadim,

For your information, I have raised this issue to the SAP Support Team and they have recommended uninstalling the .Net 4.5 and to install the .Net 4 as the Add-in was not tested to work with .Net 4.5.

Regards,

0

Looks strange for me...

Try to install SP27 - designed for net 4.5

0