Skip to Content
0

Cannot Activate DSO when adding new field

Mar 27, 2017 at 10:19 AM

129

avatar image

Hi experts,

I adding new infoobject to datasource FI_GL_4, infosource FI_GL_4 and DSO 0FIGL_O02 at DEV system and transport them to QAS. (SAP BI 7.3)

New infoobject, infosource and datasource are successfully transport.

But DSO take long time to transport (about 20 hours) and ended with return code 8.

It makes DSO inactive.

So, I try to transport DSO with program "RSDG_ODSO_ACTIVATE". It take long time but still inactive.

Remark that DSO 0FIGL_O02 contains a large amount of data

How should I activate DSO without any data losing?

Thank you for your help.

10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
* Please Login or Register to Answer, Follow or Comment.

8 Answers

Frédéric Cincet Mar 27, 2017 at 10:35 AM
0

Hi,

Check the log of your transport, you should have more info.

You probably have to adjust one of the db tables associated to your DSO (transaction SE14).

Regards,

Frederic

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Prakash K Mar 27, 2017 at 10:45 AM
0

Hi Supatchanee Jungmanakit,

Please add the error details here by seeing that someone can help you.

Until your transport is successful which carries DSO, new info object and etc..you can't activate.

Regards,

Prakash K

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Supatchanee Jungmanakit Mar 27, 2017 at 11:11 AM
0

Thank you for your replying.

I attach additional information about transport log. It shown that Error/warning in dict. activator.

Detail : The dictionary activation module could not activate all objects.

This message is also display in Job Log Entries for RSDG_ODSO_ACTIVATE.

Regards,

Supatchanee


Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Frédéric Cincet Mar 27, 2017 at 11:44 AM
0

Try to adjust manually the table /BI0/AFIGL_O0200 with transaction SE14 (button Activate and adjust).

See if you have some more detail on the error.

Regards,

Frederic

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Supatchanee Jungmanakit Mar 27, 2017 at 12:02 PM
0

To Frederic,

I can activate /BI0/AFIGL_O0200 with transaction SE14, but new infoobject doesn't appear.

Regards,

Supatchanee


se14.jpg (370.5 kB)
Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Ricardo Inácio Mar 27, 2017 at 02:57 PM
0

Hello;

What is the message behind "Table /BI0/AFIGL_O0200 (error adjusting the database)"?

Regards

Show 1 Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded

Hi,

Message behind "Table /BI0/AFIGL_O0200 is USERNAME and access time (not relevant with error).

Regards

0
Ricardo Inácio Mar 27, 2017 at 02:57 PM
0

Hello;

What is the message behind "Table /BI0/AFIGL_O0200 (error adjusting the database)"?

Regards

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Frédéric Cincet Mar 27, 2017 at 03:37 PM
0

<puzzled>You mean you don't find the new IO in the table /BI0/AFIGL_O0200 (transaction SE11) after the DB adjustment but find it in the DSO (transaction RSA1) in the BW target of your transport ?</puzzled>

Can't you try to activate manually the DSO ?

Show 1 Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded

To Frederic,

Yes, I cannot find new infoobject in table /BI0/AFIGL_O0200 afer the activate and adjust in T-code SE14.

By the way, I find new infoobject in DSO 0FIGL_O02 from T-code RSA1, but DSO is inactive mode.

Regards

0