Skip to Content

HANA EXPRESS EDITION, Vmware -> Google Crome: DNS-Adresse Servers hxehost not found

hello

i was able to link the sap Hana studio with Hana database. But i cannot call any xs apps with the Browser like webide: https://hxehost:53075

i always get message: DNS-Adresse Servers hxehost not found. I tried all about settings in proxy. nothing was working.

Many thanks for fast help. Nick

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

3 Answers

  • Mar 22, 2017 at 04:04 AM

    Hi, Nick, have you configured your hosts file? What happens if you ping hxehost? and if you telnet hxehost 53075?

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Mar 23, 2017 at 09:38 AM

    hello Lucia

    in telnet -> o hxehost 53075 it says, no connection to hxehost ... possible. Auf Port 53075 Verbindungsfehler.

    here the host file. is this ok? the ip adress 192.168.244.128 is working on windows -> cmd -> ping

    hosts.txt

    Also in hana studio, i had to put the ip adress to link with the HANA DB. host: hxehost did not work to connect...

    I implemented all correct. no proxy i Chose. Or has proxy a problem?

    Please give me your email Adresse to send easier documents.

    Many thanks for your fast help. Nick

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • May 23, 2017 at 10:03 AM

    hello

    i found the root cause..

    it was the 'host' file. i copied the file to the desktop and added the ip-adress for the wmware. while copying back the file, the file-ending became host.txt . this was exactly the problem as the file no more was read by the windows and dhcp.

    Therfore, the host file must NOT HAVE .txt at all. just update the file host where it is.

    Kr Nick

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded