Skip to Content

How to sync data source from hana to hybris marketing

Dear experts,

I have two segmentation attributes from hana calculation view who's description is not synchronizing with a hybris marketing. Sync button does not change anything.

In the attribute view in SPRO I am missing a description from HANA. It was there, but disappeared after one of SAP notes was applied. Not possible to get it back now.

Is there a forced way to do a full sync to get a description correct in the hybris marketing?

This is a hybris marketing view:

And this is HANA view, where the description is correct:

Regards,

Maris

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

5 Answers

  • Mar 17, 2017 at 01:57 PM

    Hi Maris,

    Strange behavior... I'd think the sync button in SPRO would work :s

    Anyway in your SPRO activity I see in the data source location that you're working on the sap standard HANA view. I think that in any case if you do a system upgrade that you risk to have any changed descriptions overwritten anyway. I always use a copy of the standard in my own package on HANA.

    I'm don't know all the HANA stuff, but I also notice that this MKT_PERM_OUTBOUND_COMM_MEDIUM is in the "shared" section of view's semantics... maybe that affects the sync? In the last column is the "source" HANA view: sap.hana-app.cuan.contact::CA_D_IC_MARKETING_PERMISSION, maybe the description should be changed there? (just guessing here...)

    Kr,

    Joyca

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Mar 22, 2017 at 12:37 PM

    Hi Maris,

    Just came by this SAP Note.

    Isn't this your current issue?

    2418073 - Segmentation: Labels for Mkt Permission View

    Symptom

    You use the marketing permissions as filter in the segmentation. In the preview you see technical field names as column labels.

    Other Terms

    Segmentation CA_D_IC_MARKETING_PERMISSION

    Reason and Prerequisites

    Semantic labels are not specified in the corresponding CA view.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Mar 17, 2017 at 03:04 PM

    Joyca,

    I didn't change the description of it and it is a pure standard. It was alright immediately after the upgrade, but disappeared after one of post-upgrade fix SAP notes was applied.

    Maris

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Mar 21, 2017 at 08:17 AM

    I will log an SAP incident for that. As soon as I released my transports to the test system, same happened there, descriptions were fine there before that though.

    Maris

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Mar 28, 2017 at 01:34 PM

    No, didn't help. What helped was changing an attribute label in the corresponding source view on HANA and activating it. Then changing it back and activating again. Some sort of a bug, perhaps.

    Case closed.

    Maris

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded