Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

HTTP Error with Status code 403 when using ABAP Server Proxies

Hi All,

I have been working on ABAP Client and Server proxies in my project. The weblogs by Ravikumar, Prateek Shah, Siva Maranani & VijayaKumari were very helpful and thank them all for just helpful and guiding postings.

Interfaces using Client proxies are working fine and have been tested successfully. But I'm facing bit problems with Server Proxies. The scenario is of File to SAP system via XI. Data is coming correct up to Technical routing in pipeline but at call adapter(for Server Proxy to SAP)in XI pipeline I receive Error:

HTTP response contains status code 403 with the description Business Server Page (BSP) Error Error when sending by HTTP (error code: 403, error text: Business Server Page (BSP) Error)

Previously I was receiving authentication and authorization related error of status code 401 and then in communication channel I replaced user profile with a user id having role SAP_XI_APPL_SERV_USER. The basis peron has created new user id with role SAP_XI_APPL_SERV_USER only and that I'm using. I've tried creating a HTTP destination with the created user id and in test connection too receive same error message.

Please help me out with your inputs and understanding on the topic.

Thanks and Best Regards

Prashant Rajani

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

3 Answers

  • Best Answer
    author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Aug 01, 2006 at 12:08 AM

    Hi Prashant,

    Please take a look at these threads..They deal with the same problem, and they have been resolved here.

    BSP Authorization error

    Service cannot be reached . error code 403 the reason forbiddn

    403 Error when accessing the server

    Hope your issue gets resolved.

    cheers,

    Prashanth

    P.S Please mark helpful answers

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Hi,

      Please can you check if your ICF service are up and running.

      Also if your RFC destination INTEGRATION_DIRECTORY_HMI is working fine.

      Regards

      Vijaya

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Aug 02, 2006 at 01:14 AM

    Hi All,

    Thanks a bunch for the inputs. They were helpful and good learning. Actually, the path specified in ID -communication channel & in HTTP destination (while testing) was not complete. Making those adjustments resolved the issue.

    Now, I am facing an another block which is at Proxy side. In SAP application system on going through SXMB_MONI, received incoming message and response but find that queue is stopped. No entries are found in smq1. Also, the data is updated in SAP system. not sure if Proxy is at all invoked. External Breakpoint also doesn't help for debugging.

    Any pointers please.

    Thanks and Regards

    Prashant

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member sridhar reddy kondam

      Thanks Sridhar,

      Actually we are using WAS620 and thus are not able to test proxies directly. Had made another posting for proxy error and got to know about weblog 4089 from Stefan for testing proxies and that helped a lot.

      Thanks a bunch!!

      Regards

      Prashant

  • Posted on Aug 01, 2006 at 03:43 AM

    Hi,

    take a look at this blog,

    /people/krishna.moorthyp/blog/2006/07/23/http-errors-in-xi

    Regards,

    Bhavesh

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded