Skip to Content
0

Auto TO not being created when stock GR'ed with ref to a purchase order into an HU managed warehouse

Mar 07, 2017 at 12:41 PM

154

avatar image

Hi All

I have two issues if any one can help please

1. We are having trouble setting up the system to create an Auto TO when we do a GR into an HU managed sloc with reference to a Purchase order.

In this case we need to do the GR first into the warehouse and then a TO needs to be created. The GR is done with a 101 and the stock is received, I can see the stock in the interim sloc 902. What do I need to activate or check to get a TO created Automatically

I have checked the IM WM interface for the mvt that is set up. The WM mvt is set up. I have defined the sequence for TO for the Item category for my warehouse to do the goods movement before the TO

2. When I create a TO from this location manually via LT01 it picks up a bin and all is well.

When I use LT03 or LT09 I get an error "Movement type 000 is not allowed. Why is the system trying to use MVT 000. With LT09 I enter MVT 101 or 999 and still get the same error

As I understand the mvt used is the one saved/used in the inbound that is 101 I can see that on the Mat doc that was created. Where is the 000 coming from

Thank you in advance

10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
* Please Login or Register to Answer, Follow or Comment.

15 Answers

Best Answer
Quinten Kok Mar 16, 2017 at 08:07 AM
1

Hi All

I managed to get an Immediate TO to create. What I did was change the shipment type from "E" putaway on the warehouse mvt 101 to an "X" warehouse supervision. I do not know if this is 100% correct but it is working for us and doing what is required.

Thank you for all that shared there thoughts and tried to assist

Please see the settings I did and the result


Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Edward Qi
Mar 08, 2017 at 05:57 AM
0

Hi,

As Raghu said, please set the auto TO creation at first and then please do not forget to set the mail control for this auto TO creation process. With the mail alert, system will issue an alert to states what is the problem when the auto TO isn't created.

And for your problem with error L3001, could you please check if the "LIPS-BWLVS" WM movement type is set as "000" in the inbound delivery? If yes and this movement type 000 isn't maintained in WM management, so the error L3001 is issued. Please refer to SAP KBA 1670509 about this.

Best regards,

Edward

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Quinten Kok Mar 08, 2017 at 06:43 AM
0

Hi Guys

Thank you for the reply. I managed to get rid of the error about mvt 000. I switched on the allow TO before GR Path SPRO > Logistics > Handling unit management > Basic > Delivery > Define sequence of transfer order - Goods Receipt. That with the Item category set to "Relevant for put-away" Path: SPRO > Logistics execution > Shipping > Deliveries > Define item categories for delivery.

All the config for Auto TO is set up. I have also tried to set the config to create immediate TO that is also not working.

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Manish Kumar Mar 07, 2017 at 01:45 PM
-1

Could you please share the WM view of the material document what is the movement type appearing there also what are the step you are following

"GR into an HU managed sloc with reference to a Purchase order" - can you please elaborate more on this

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Quinten Kok Mar 07, 2017 at 02:01 PM
0

Hi Manish

The mat doc

The mvt type is 101.

Im doing a GR against an inbound delivery via transaction vl32n.

The inbound was created from a Purchase order.

You will note that the Interim storage bin is the PO number

The stock moves into the warehouse but no TO is created to the bin. There are bins available and the TO does create when done manually

The warehouse is a test warehouse but all config is done as it will be/is/should be in the production system.


capture.png (10.0 kB)
capture1.png (56.4 kB)
Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Raghu Govindarajan Mar 07, 2017 at 05:13 PM
0

Did you setup the Automatic TO creation on the WM side? SPRO -> Logistics Execution -> Warehouse Management -> Activities -> Transfers -> Setup Automatic TO Creation for TRs / Posting Change Notices?

There is pretty good help in the IMG Activity Documentation.

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Quinten Kok Mar 08, 2017 at 10:38 AM
0

Hi guys

This is the config that I used. I maintained each seperatly and also together. I still do not get a TO.

For Auto TO

And for Immediate TO


wm-mvt-auto.png (41.1 kB)
auto-to.png (18.3 kB)
wm-mvt.png (40.1 kB)
wm-im-mvt.png (17.7 kB)
Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Raghu Govindarajan Mar 08, 2017 at 03:33 PM
0

Asking the obvious again - do you have the background jobs running for RLAUTA10?

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Quinten Kok Mar 09, 2017 at 06:53 AM
0

Hi Raghu

Yes i ran in manually

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Manish Kumar Mar 09, 2017 at 02:47 PM
0
what is the message you are getting after scheduling/ running the job , it is always a good idea to set up the mail control to get the detail in inbox for failure
Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded