Skip to Content
avatar image
Former Member

JCO connection problem at web dyn pro

HI all,

I was installed sneak preview of Net weaver 6.4,

I want to do some web dynpro (java) programs which connect to back end systems.(R/3 system).

The R/3 system which I want to connect is at remote place, i have connectivity to that R/3 system using VPN connectivity. With this I am not having any problem. Since I am able to connect using User name and password, and able to do some transactions like RZ70, etc.

I developed an application which calls COMPANY_CODE_GET_LIST (BAPI function).

for the above requirement what I did was

(1)I created SLD setting.

(a)Web as Java (I am not having any problem to

Create this.

(b) Web as ABAP.

When i am trying to create

This, there are some steps like i need to go to SAP log in and I need to run the transaction RZ70. For this i need to create an enter in visual administrator >JCO RFC Provider >runtime-->Bundles i need to create an entry for RFC destination as well as Repository.

under <b>RFC destination </b> there are some fields which i need to enter those are (a)Program ID as <b>mySLD</b> (b) Gateway Host as <b>10.10.10.125</b> (c)Gateway service as <b>sapgw00</b> (d)Number of processes as <b>1</b>

Under <b>Repository</b> (a) Application server host <b>10.10.10.125</b> (b)system number as <b>00</b> (c)Client number as <b>100</b> (d)Language as <b>en</b> (e)user as <b>ABCD</b> (f)password as <b>1234</b>

I haven't choosed the check boxes <b> Local bundle </b> and <b> Unicode </b> and pressed the set button. So like this i created the RFC destinations. under the <b>properties</b> tab there is a property called <b>RFC_DEFAULT_DESTINATION</b> by default it was false so i made it as <b>true.</b> .

I also went to <b>SLD Data Supplier</b>,under <b>Runtime</b> tab , HTTP Settings , I mentioned

(a)Host: pava-vis75

(b) Port: 50000

(c) user: administrator

(d) password: abcd1234

RFC Settings, I mentioned as

(a)Gateway Host: 10.10.10.125 (which is SAP R/3 system)

(b)Gateway Service/Host: sapgw00

CIM Client Generation settings, as

(a)Host: pava-vis75

(b)Port (http/https):50000

(c) user: administrator

(d) Password : abcd1234

I tested the CIMClient Test by click the the button. I got the successful message.

Then I came back to HTTP settings and clicked the button with tilted arrow mark [This triggers data transfer to system landscape directory], for this also I got a successfully message.[data transferred successfully]

Next I been to SAPLOGON and went to RFC Destinations by using <b> sm59 </b> transaction. There under TCP/IP connections i been to <b> SLD_NUC </b>, opened this by double clicking that and under Technical settings for <b> Program ID </b> I had given the ID which I created at visual administrator [JCO RFC Provider] which is <b>mySLD </b>, under gateway options for Gateway Host as <b>10.10.10.125</b>and Gateway service as <b> sapgw00 </b> then i tested the connection, it was also successfully.

Then I opened the SLDAPICUST and i created a new entry for maintaining the SLD Access Data by giving some couple of entries as

(a)Alias: vissldtest

(b)Host Name: pava-vis75

(c)Port: 50000

(d) user: administrator

(e) password: abcd1234

Then saved it.

Next I created <b>sapmsUV0 3600/tcp </b> entry at

<b>WINDOWS\system32\drivers\etc</b>\services file, and also there are some required entries which are already existing those are <b>sapgw00</b> <b>3300/tcp</b> to <b>sapgw99</b> <b>3399/tcp</b> , another entry starts from <b>sapdp00s</b> <b>4700/tcp</b> to <b>sapdp99s</b> <b>4799/tcp</b> , next entry starts from <b>sapgw00s</b> <b>4800/tcp</b> to <b>sapgw99s 4899/tcp</b> and <b>sapmsJ2E 3601/tcp </b> .

I restarted the system, as well as server.

Now my problem is when I was trying to create JCO destination at web dynpro content administrator. For that I navigated as “create JCO Destination &#61664;Deployed Content&#61664;local-&#61664;local/CompanyCodeGetList-&#61664;Applications&#61664; CompanyCodeGetList

I Choosed the JCO Connections tab-&#61664; there are 2 entries those are

(1) COMPANY_CODE_MODEL

(2) COMPANY_CODE_RFC_METADATA

So I started creating connection for COMPANY_CODE_RFC_METADATA.

First one is

General data <b> Name </b>: COMPANY_CODE_RFC_METADATA

<b> Client </b> : 100

I didn’t changed any default JCo pool configuration.

J2EE Cluster

There is a check box called “Use Local J2EE engine J2E on pava-vis75’ so I choosed that.

Connection Type

<b>Dictionary Meta Data</b> and <b>application Data </b>

I choosed the first one.

Then

Msg. Server Connection

Security

After these, I tried to test the connection by clicking the ‘Test Connection.

It is saying the error as

First time

com.sap.mw.jco.JCO$Exception: (102) RFC_ERROR_COMMUNICATION: Connect to message server host failed Connect_PM TYPE=B MSHOST=v011 GROUP=DEFAULT R3NAME=UV0 MSSERV=sapmsUV0 PCS=1 ERROR service 'sapmsUVO' unknown TIME Fri Jul 01 07:20:41 2006 RELEASE 640 COMPONENT NI (network interface) VERSION 37 RC -3 COUNTER 1

second time

com.sap.mw.jco.JCO$Exception: (102) RFC_ERROR_COMMUNICATION: Connect to message server host failed Connect_PM TYPE=B MSHOST=v011 GROUP=DEFAULT R3NAME=UV0 MSSERV=sapmsUV0 PCS=1 ERROR service '?' unknown TIME Fri Jul 01 07:20:41 2006 RELEASE 640 COMPONENT NI (network interface) VERSION 37 RC -3 COUNTER 1

Can any body please help me to solve this problem.

From past 1 week on wards I have been trying to resolve this. But in vain.

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

2 Answers

  • avatar image
    Former Member
    Jul 03, 2006 at 02:10 AM

    By mistake the below lines in my above request was showing numbers please read them as arrow marks, as shown below.

    Now my problem is when I was trying to create JCO destination at web dynpro content administrator. For that I navigated as “create JCO Destination ->Deployed Content ->local ->local/CompanyCodeGetList ->Applications ->CompanyCodeGetList

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Jul 04, 2006 at 07:28 PM

    Hi all

    Please help me to solve this problem..I tryed a lot. Its my humble request to you people.

    With out this connection i can't go a single step even.

    thanks a lot in advance

    viswanadh

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded