Skip to Content
0

SAP ESS/MSS portal shows distorted formatting

Feb 22, 2017 at 07:08 AM

187

avatar image

Dear Experts,

I am facing an issue in the ESS/MSS section of Enterprise portal. The formatting of the display is not correct as it should be in any browser.

As soon as we login to portal it should open ESS. Even though the ESS is opening but the format is quite distorted . Also please note that we are getting the below prompt for a fraction of second before the distorted ESS portal

is shown:

"A critical rendering error has been detected - this application cannot be used because it was started in the wrong browser mode. Internet explorer runs in compatibility mode.The application was startedd however in standards mode(IE 9 or higher). (Note 1970689)"

This portal is a clone of our pre-prod system .We have made all necessary changes in that to change the SID .This clone portal connects on backend to ERP system (which is a clone of our Development system ) . So here the ESS/MSS/Timesheet all are going on backend to clone ERP. Additionally we have recently done a SPS upgrade in clone ERP as following:
Source version: EHP7 FOR SAP ERP 6.0 SPS 01(SAP NETWEAVER 7.4 SPS 03)
Target version : EHP7 FOR SAP ERP 6.0 SPS 12 (SAP NETWEAVER 7.4 SPS 15)
Please note that we are getting the ESS/MSS portal issue after the ERP upgrade on clone.
Since we are also planning for EP upgrade hence we need to do ESS/MSS testing before starting the EP upgrade.
Current version of EP:
MSS ADD-ON 1.0
07 (12/2013)
SAP PORTF AND PROJ MGMT 5.0
12 (04/2014)
EHP5 FOR SAP ERP 6.0
14 (06/2015)
EHP2 FOR SAP SRM 7.0
09 (10/2013)
SAP NETWEAVER MDM 7.1
08 (10/2011)
SAP MDM CATALOG MGMT. 7.02
Initial Shipment Stack
SAP NETWEAVER 7.4
06 (03/2014)

Also please note that when we change the backend of this clone portal to our current development server then the ESS/MSS/Timesheet all works fine with correct formatting, Hence we are not able to understand why the issue comes only when the backend is clone ERP. Quick help on this will be highly appreciated.

Thanks in advance

Attaching three screenshots for reference.ep-issue.jpg

10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
* Please Login or Register to Answer, Follow or Comment.

3 Answers

Nick Rankin
Feb 22, 2017 at 04:28 PM
0

Open your MSS iview and set the Application Parameters to include sap-ie=EmulateIE8. Does this have an impact?

For the missing styles issue, hit F12 and use the Network tab in F12 Dev tools to see which resources are missing. Could you provide the URL for these missing resources? (probably a couple of 404 errors for css files in red).

Nick

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Rashmi Kona Feb 23, 2017 at 08:00 AM
0

Hi Nick,

Thanks for your reply. Sorry but i am not really sure which iview is being used for MSS here as i am very much new in this project.Can you help me how i can find out the correct iview for ESS or MSS.

Though i was able to search one iview and added the parameter as you mentioned but it gave me the same output of distorted formatting. I could not see any 404 error in the Network tab as well.

Thanks in advace.

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Rashmi Kona Feb 24, 2017 at 08:02 AM
0

The Issue was resolved after the SPS upgrade of Enterprise portal to SAP NETWEAVER 7.4 SPS 15.

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded