Skip to Content

Unsupported encoding ISO-8859-1 for Package.settings":org.eclipse.wst.ws.service.policy.prefs' file

I have created a SAPUI5 project in Eclipse but when I try to check it into I get the following errors:

Uploading files to repository... Unsupported encoding ISO-8859-1 for the 'LTC.IMSciences.".settings":org.eclipse.wst.ws.service.policy.prefs' file; only UTF-8 encoding is supported. Apply the quick fix to change the encoding settings. Unsupported encoding ISO-8859-1 for the 'LTC.IMSciences.".settings":org.eclipse.jst.j2ee.ejb.annotations.xdoclet.prefs' file; only UTF-8 encoding is supported. Apply the quick fix to change the encoding settings. Unsupported encoding ISO-8859-1 for the 'LTC.IMSciences.".settings":org.eclipse.jdt.core.prefs' file; only UTF-8 encoding is supported. Apply the quick fix to change the encoding settings. Unsupported encoding ISO-8859-1 for the 'LTC.IMSciences.".settings":org.eclipse.core.resources.prefs' file; only UTF-8 encoding is supported. Apply the quick fix to change the encoding settings.

I have Eclipse Neon with the SAP HANA tools running on a MAC,

I can't find where the incorrect value has been set to ISO-8859-1 so I can change it.

Under Eclipse->Preferences->General->Workspace I have the text file encoding as UTF-8.

I did look through the article - https://archive.sap.com/discussions/thread/3804956 - but it does not have the solution. It does point to the article - https://archive.sap.com/discussions/thread/3673580. But the value is already UTF-8.

Thanks for any help in advance.

Regards,

Jay

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Thanks Jay - I was pulling my hair out with this problem, and you have really helped me out.

    May good things come your way :-)

    Mark

  • Thanks so much Jay, worked like a charm!

    Cheers,

    Glenn

  • Former Member

    Thanks Jay

    Helped me ,other suggested Preferences - > General -> workspace where I set UTF-8 but you suggested Java properties section uner General where the actual error when I changed encoding to UTF-8 as per JPEGS images you attached it made the erro go away Iam using Eclipse Neon 3.X

    thanks

    Rama

  • Get RSS Feed

1 Answer

  • Feb 20, 2017 at 10:14 PM

    Actually i found the answer. I have created the images of where the default ISO-8859-1 encoding is set for the Java property files in Eclipse and where to change this. I hope this helps other people who might run into this issue.

    eclipse-general-content-types-java-properties-file.jpg

    eclipse-general-content-types-java-properties-file.jpg

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded