Skip to Content

File Transfer through webservices in SAP ECC 6 SOAP

Hi Gurus

I am facing a problem while passing the File through webservices. The client has provided their Test environment (HTTP) and Production environment (HTTPS) for a webservice.They require to pass the file in .Zip format encoded with Base64 format.

I am able to transfer the file in their Test environment (HTTP) but the webservice in their Production environment(HTTPS) giving error as "File not attached in webservice". Certificate is already applied and the webservice is working as I am using their other webservices and they are working fine.


I am on SAP ECC 6 ehp 5 and using SOAP.

1) Do I have to set something in the Client Proxy for File transfer?

2) Is any other security or SSL credentials need to be set in STRUST for File Transfer in Webservice.

3) For SSL, what additional steps need to be done for Webservice File Transfer.

I have read a lot of thread and couldn't find the solution. I got stuck and it is very urgent.


Regards

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

2 Answers

  • Posted on Jul 11, 2020 at 01:44 AM

    There are couple of things to consider when you doing production deployment.

    Whether the URL[Not IP] you are trying to access is whitelisted to go across internet on the port that you are attempting. In short it may require a firewall rule update to allow the traffic to go through.

    You could run a trace during execution. To set that up use tcode SMICM if you have access. If not work with your Basis counterpart to do it. Do some reading on how to setup trace and when it's ready get to it for further analysis.

    Drop a note here for further discussion.

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Hi

      The URL is in whitelist as I am using the other webservices of the same url.

      In SMICM, the HTTPS is active and working fine.

      It is only giving problem with the file Transfer webservice. I checked in the webservices logs and traces and it is giving me errors there for transport binding. Should I need to set something special for File transfer.

      I checked the webservice through SOAPUI tool and it is working fine.

      Regards

  • Posted on Jul 11, 2020 at 06:33 PM

    Imran, get the trace files and look through them. Did you check the security access using SU53?

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.