Skip to Content
-1

problem with call screen executable program

i have executable program.

mycode.

START-OF-SELECTION.
  PERFORM f_check USING lv_flag.
  IF lv_flag IS NOT INITIAL.
    MESSAGE 'Can''t Print' TYPE 'E'.
    CALL SCREEN 1000.
  ELSE.
    PERFORM f_process_data.
    PERFORM f_show_smartforms.
  ENDIF.

after i run. screen stuck in blank like below.

I want back to first screen.but it's not work.

i hv tried CALL SCREEN 1000, CALL SCREEN 0, SUBMIT, but still stuck in blank.

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

4 Answers

  • Best Answer
    Posted on Mar 18 at 08:35 AM

    Hi saddam husen

    You can use the following code:

    START-OF-SELECTION.
      PERFORM f_check USING lv_flag.
      IF lv_flag IS NOT INITIAL.
        MESSAGE 'Can''t Print' TYPE 'S' DISPLAY LIKE 'E'.
        RETURN.
      ELSE.
        PERFORM f_process_data.
        PERFORM f_show_smartforms.
      ENDIF.

    Best regards

    Dominik Tylczynski

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Posted on Mar 18 at 02:39 PM

    1. MESSAGE TYPE 'E' will exit your report. CALL SCREEN is not even reached!
    Use option 'DISPLAY LIKE' with statement MESSAGE to have different behavior but display it with same severity but not exiting your program logic:

    MESSAGE 'Can''t Print' TYPE 'I' DISPLAY LIKE 'E'.
    

    2. Depending on your defined screens and report coding, you might not even have to use the 'CALL SCREEN 1000' statement (In general Screen 1000 is the default screen when using an executable report, so imho, you shouldnt have to call screen 1000 because you are in screen 1000 (but it depends on your entire coding and report definitions).

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Posted on Mar 18 at 07:59 AM
    -1

    did you try LEAVE TO SCREEN 0 ?

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Posted on Mar 18 at 08:25 AM
    -1

    Hi

    The error message shows : cannot print

    Please debug in your f_show_smartforms.

    Also, did you handle - BACK - usercommand in your GUI_STATUS ?

    Regards,

    Venkat

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.