Skip to Content
avatar image
Former Member

Navigation Attributes

Hi,

I have created a new Characteristic that reference to another Characteristic with Navigation Attributes. But when I include the new Characteristics in the Infocube, the navigational attributes are not available for selection, therefore I can't use them for my query.

Does anyone has a clue why is the Navigation Attributes not showing in the Infocube?

Thanks in Advance.

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

3 Answers

  • avatar image
    Former Member
    Apr 10, 2006 at 06:10 AM

    Hi,

    In BW you cannot maintain Navigational Attributes with referenced info objects, thus you cannot see attributes in Info cube and Reports.

    to better understand this, try to create a new info object with ZCUSTOMER and reference to 0CUSTOMER and activate the info object. When the info object is activated it will aslo give you a msg " Only Display Attributes can be maintained with referenced caharacter 0CUSTOMER".

    Hope this helps

    Praveen

    Award points if it is helpful

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Apr 10, 2006 at 06:19 AM

    Hi CK

    go through this previous thread

    navigate-attribute

    and this help link

    http://help.sap.com/saphelp_nw2004s/helpdata/en/80/1a63e7e07211d2acb80000e829fbfe/frameset.htm

    gives u clear idea

    Regards

    Ravi Kiran

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Apr 10, 2006 at 06:19 AM

    Hi,

    Include the characteristic with nav attribute in characteristics tab.And click tab "Nav attributes" in characteristics tab of edit Infocube.There you check the box I/O. By doing so , the nav. attribute is switched on in the Info cube.

    reward if helpful..

    shylaja.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Hi all,

      thanks for all the reply, I just came to realise that the navigational attributes in the referenced characteristic will become display attributes in the new characteristic. We need to turn on the navigational attributes setting in order to see them in the infocubes and allow drilldowns in the queries.

      Cheers

      CK