Skip to Content

Credit check doesn't work when creating Sales Order

Currently I am facing a problem that the credit check doesn't work in the process of SO creation (VA01, no pop-up):

  1. configurations have no problem.
  2. BP has been maintained.
  3. Credit check is not successful(pls check Image 1).
  4. The system version is S4 1709.
  5. BADI UKM_SD_FSCM_INTEGR1 is activated.

However, after saving the sales order, the credit profile in UKM000 BP was updated, please check "Image 2.

Can anyone explain why this is happening?

Best Regards!

image-1.png (77.0 kB)
image-2.png (53.6 kB)
Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

1 Answer

  • Posted on Nov 11, 2019 at 09:06 AM

    Can you check,

    • Whether your sales area is assigned to a respective "Credit Control Area"?
    • Whether your sales order type and delivery doc type use are assigned to respective "Check Credit" and "Credit Group"?
    • Whether you have configured the combination for Credit Control Area + Risk Category + Credit Group?
    • Whether you have maintained Credit Management Risk Categories?

    These all you need to check in SPRO -> FSCM -> Credit Management -> Integration w. AR Accounting & SD -> Intergration with SD

    Thanks,
    JP

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.