Skip to Content

Characteristic value in CL02 and CT04 are not in sync

Hi Experts,

I have a strange case in which Characteristic value (when I see in CL02 for any class) is visible but values for the same characteristic in CT04 values are not visible, it shows me blank there is no value I see in CT04.

Anyone faced this issue earlier?

Thanks

Arihant

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

6 Answers

  • Feb 10, 2017 at 09:09 AM

    Hi Juergen,

    When we post any question on SCN it asks for primary tag and additional tag, now when I select Material management as primary tag after that I really have no idea what to put on that additional tag (do not really know the significance of it) and If I dont put any additional tag it doesn't allow me to post my question that is the reason I had to select this, but yes I will go through the Youtube video which you shared to understand the "SAP Material Availability" mobile app.

    meanwhile could you Plz help me out with the issue which I am facing

    Thanks

    Arihant

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Thanks for the feedback - but I can't really believe it as we have plenty discussions that are only posted with the primary tag. And this is actually the most expected way. Additional tags are needed in case your question is cross functional , e.g. a question about a third party order process could be tagged with SD Sales and MM Materials Management

      And I also tested it just now and was able to post with just a primary tag.

      Can you please send a screenshot about the message that you get if you try to post with a primary tag only?

  • Feb 10, 2017 at 09:21 AM

    this happens if you do not define values in CT04 and later use the button for overwrite values in CL02 for your characteristics.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Good Day,

      I am also experiencing the same problem.

      Characteristic value in CL02 and CT04 are not in sync.

      We added new values to the characteristic in CT04, but we go to CL02 to overwrite values.

      The values we entered in CT04, do not appear in CL02.

      Please Assist.

  • Feb 10, 2017 at 09:26 AM

    Hi Juergen,

    I posted the same question again with tag Material management and it allowed me, I have no idea what went wrong earlier because when I tried it gave some error (highlighted in red) for those tag but this time it was a success.I will go ahead and will remove this post.

    Anyways thanks for you time on this.

    Thanks

    Arihant

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Feb 13, 2017 at 05:55 AM

    Try to maintain values in CL20N and check in CT04 whether the value updated for characteristic.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Have you tested this yourself? In CT04 you define characteristics and possible values, in CL20N you assign classes to an object and evaluate existing characteristics.

      You will never anything done in CL20N evaluation in your CT04 transaction.

  • Feb 13, 2017 at 08:45 AM

    Hi Jurgen,

    It will be applicable for release strategy, we can maintain characteristic values which is assigned to class in CL20N.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Feb 13, 2017 at 08:53 AM

    Yes I agree its my mistake which I answered in my assumption, thank you for correction.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded