Skip to Content

EWM to IM transfer posting within plant

Hi all,

I have a rather strange issue for which I'd like your input. The case:

I want to transfer a material from my EWM-managed storage location (E001) to a IM-managed storage location (0001). Both slocs are assigned to the same plant.

First step was to perform a 311-posting via MIGO. As expected, the system creates an outbound delivery (del. type DOG, item cat DOGN) and distributes it to the EWM-warehouse. In EWM, I can process this outbound delivery order (Doc. type OUTB, Item type ODTR) according to the normal process. When I Post Goods issue, a material document is created in ECC as expected.

However, now the strange part: in the Material Document, the issuing and receiving storage location are the same, namely the EWM-managed storage location (E001). So this means that on IM-level the material is still available at the EWM-managed sloc. However, in EWM it is not available anymore because I issued it. This is of course not as expected, I would expect that the destination storage location was 0001 as entered during the MIGO posting.

Any idea what could cause this behavior? I'm sure that I entered the from and to slocs correctly during the MIGO posting so that can't be it.

Thanks & regards,

Oliver

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

1 Answer

  • avatar image
    Former Member
    Oct 05, 2016 at 01:48 PM

    Hello Hahn,

    Could you please try one more time sloc(EWM) to sloc(IM) transfer and check the entries.

    BR,

    Olet

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded