Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

Tx iview using Integrated ITS is not able to start defined transaction code

Dear All,

I am having a very strange problem with integrated ITS. i have activated integrated ITS in my WEBAS 6.40.

I am able to test servcies from SICF also.

Then i have defined a system targetting

ITS host name: <Server>:1080

ITS path : /sap/bc/gui/sap/its/

i have put backend server details also in connector.

I defined a user mapping in uer management. also defined a alias for the same.

Now when create a SAP transaction iview using this system and i test it. It's not picking the transaction Id, it opening "SAP Easy Access" ..

Can you please help me out, if i am missing something here.

Thanks for your time,

Regards,

Sudhir

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

4 Answers

  • Best Answer
    author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Mar 18, 2006 at 01:35 PM

    Hi Sudhir,

    What is the logon method for your system you defined?

    Have you tried if the transaction iView works fine without the user mapping and with logon method UIDPW ( -> This will ask to logon to the R/3 before the transaction will show up but at least you can see if it's working or not. )

    Regards,

    Ville

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Durairaj Athavan Raja

      Hi Raja,

      Thanks a lot for your reply. I have created a new system and assigned properties as told by you.

      i hope <wasabapengineport> is the same port which is defined in SMICM for http. its 1080 in our case.

      I have given WAS and ITS and created a fresh iview.. error persist... logon screen is never ending.

      regards,

      Sudhir

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Mar 18, 2006 at 09:19 AM

    Funny part is that i am able to create an IAC based iview and that is working perfectly fine.

    Just a stupid doubt, if we are not supposed to use integrated ITS for transaction based iviews??

    though i am sure this should not be the case..

    ut just in case..

    Regards,

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Durairaj Athavan Raja

      Hi Raja,

      I am able to access the service.

      http://<Server_name>:1080/sap/bc/gui/sap/its/webgui/!?~transaction=pv7i&sap-client=800

      also when i do a direst test from SICF i am able to test service using

      http://<Server_name>:1080/sap/bc/gui/sap/its/pv7i?sap-client=800

      Any suggestions,

      regards,

      Sudhir

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Mar 17, 2006 at 07:46 AM

    hi sudhir,

    did you enable and tested all the required SICF services?

    Try giving port <b>8000</b> in ITS host name.

    Regards,

    SK.

    PS: Plz consider rewarding points if helpful!

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Thanks for you reply.

      In SMICM i have defined a service with Http protocol and port 1080. I have activated that also. And i am able to host services from SICF.

      So i dont see any problem with port 1080. Only when i am creating a system and using it for SAP transactino iview, its failing.

      Any other suggestions....

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Apr 29, 2009 at 03:32 AM

    Closing old messages, not relevant now.

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.