Skip to Content

userapi does not contain data when logged on

Hi all,

we built an SAPUI5 app on HCP and run it in a FLP. Now we are trying to get rid of its login screen by using the HCP userapi. I implemented a route to it in neo-app.js .

  • {
  • "path": "/services/userapi",
  • "target": {
  • "type": "service",
  • "name": "userapi"
  • }
  • }


I initialize the model in my Login.controller.js like this:


onInit: function() { var oModelUserCurrent = new sap.ui.model.json.JSONModel("/services/userapi/currentUser"); var strUserName = oModelUserCurrent.getProperty("/name");


Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Assigned Tags

Related questions

1 Answer

  • Best Answer
    Posted on Aug 23, 2016 at 08:37 AM

    Sorry for continuing here, but the web editor had a problem in handling the code snippet I took from webide directly.

    In the case above

    oModelUserCurrent,getData() returns undefined

    I checked oModelUserCurrent.oData in chrome debugger - it is empty.

    strUserName is undefined as well.


    Any helpfull proposals and ideas for solving this are very much appreciated.


    Thanks and best regardes


    Wolfgang

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.