Skip to Content

Cannot connect to SAP System A4H

Hello,

since 5 days I cannot connect to the SAP System A4H anymore. I get the message:

partner '10.0.13.110:sapdp00' not reached

WSAECONNREFUSED: Connection refused

Until the day before it worked very fine. I did not change anything. There is no problem to connect to the cloud (virtual machine).

The SAP solution name is:

SAP NetWeaver SA ABAP and SAP BW 7.5 SP01 on SAP HANA SP10 [Develoger Edition]

Cloud provider: Amazon Web Services

Region: us-east-1

Number of instances: 1

Can anyone help me to resolve the problem.

Thanks,

Reinhold

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

3 Answers

  • Best Answer
    author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Aug 11, 2016 at 02:57 PM

    Hi all,

    BW 7.5 (DEV) on HANA on Azure now completely works fine!

    What I did was simply terminate it via CAL and then recreated the instance. Now it worka great. Thank you!

    Please reward me with points.

    Regards, Edzard Been

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Posted on Aug 04, 2016 at 01:57 PM

    Hi Reinhold,

    Most probably the temporary license keys have expired. For more information see How to request and install “Minisap” license keys

    Best regards,

    Stanimir

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Hi Stanimir,

      I got into the box via SSH connection yesterday. I started the HANA database as described in the SAP guideline. When the database was started I started the application server. This failed with the message that the application server cannot connect to the database and I have to start the database first, what I already did. I stopped the database and after a while I received the message that the database was successfully stopped. So obviously the database had started.

      On that level I have to quit.

      Thanks for your help. I try another MiniSap with another database than HANA.

      Reinhold

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Aug 10, 2016 at 12:31 PM

    Hi all,

    Same for me. Whatever I try, "Connection refused". Firewall is off on the Azure machine. Also when using netstat -anb it will not show the IP address and port (3200), the SAP Gui on the Azure machine is pointing to. I have no clue why it does not work. BW 7.4. on ASE worked instantly fine! But I would like to use BW on HANA.

    Regards,

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.