Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

Unable to proceed "Data Connection" step Web IDE

Hi,

I am trying to consume a OData Service to develop a UI5 application in SAP Web IDE.I have created OData service using HANA Web-based development workbench. I am using HANA Cloud Platform Trial account to work on this scenario.

I created a destination for the OData Service as below.

When I go to SAP Web IDE and trying to create a Project with Template wizard, I am unable to proceed after I have selected the Service URL. Please guide.

destination.PNG (23.0 kB)
webide.PNG (35.4 kB)
Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Assigned Tags

Related questions

4 Answers

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Jul 25, 2016 at 06:07 AM

    Hi Chandradavan ,

    I have configured northwind destination in sap web ide as follows

    in destinations add the following

    Field

    Value

    Name

    northwind

    Type

    HTTP

    Description

    Northwind OData Service

    URL

    http://services.odata.org

    Proxy Type

    Internet

    Authentication

    NoAuthentication

    and

    when adding the destination while creating the new sample project select the northwind odata serices

    in service url source and give the url as following

    http://services.odata.org/V2/northwind/northwind.svc/

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Posted on Jul 25, 2016 at 06:13 AM

    click on test button and it will show the service and entities.select any entityset then you can proceed

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Posted on Jul 25, 2016 at 11:35 AM

    Former Member @Offer Shostak - can you please assist?

    Thanks,
    Michal.

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Jul 25, 2016 at 12:02 PM

    same issue here. Following the guide in this SCN blog, but failing when trying to use newly configured destination in WebIDE (Trial version: https://webide-xxxxxxxtrial.dispatcher.hanatrial.ondemand.com/).

    Additionally, other available destinations are not showing up in create application based on template dialog in WebIDE. Rather, ES4 destination shows up twice, even though only one destination "ES4" exists.

    Help is appreciated.

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.