Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

Focus on last Iview in Page

Hello Experts,

we have upgraded from EP7.0 to 7.40.

I have a problem on the portal desktop.

We have 3 iviews in the page:

- one for the standard welcome page with icons

- one for Additional messaging to portal users

- one for Portal usage rules

In 7.0 portal, focus was set on first iview

in 7.40 focus is being set on last loaded iview, in our case, the last one of the list.

I set priorities in iview setting from 10 to 30 in the right order, but it does not change result ...

Has anyone ever faced this kind of problem ?

Regards,

Nicolas

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Assigned Tags

Related questions

2 Answers

  • Best Answer
    Posted on Jul 06, 2016 at 12:08 PM

    Hi Nicolas

    Can you set the property "Default Entry for Folder" to yes for the Iview you want to load 1st in the page and then check if its suffices your issue or not ?

    Also refer to to the help link :

    Features Enabled Through DTN Properties - Portal - SAP Library


    Regards

    Santarshi Samanta

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Hello,

      is the focus made by the property "Default Entry for Folder" provoqued by the use of silverlight ?

      I see in the PAM that silverlight is no longer supported ...

      When i check in F12 of Chrome, silverlight is loaded, but i don't know if it is working, i seem to have javascript errors on silverlight.

      Regards,

      Nicolas

  • Posted on Jul 11, 2016 at 03:09 PM

    Hi all,

    finally I have found out where the problem is coming from :

    If i have "normal" iviews in a page, the property "Default Entry for Folder" makes the focus right.

    If i have one "web-dynpro" iview in the page, no matter where I place it, the focus is made on this iview in chrome, not in Firefox or IE ...

    How can I overcome this ?

    Thanks,

    Nicolas

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Santarshi Samanta

      Hi,

      we have tried all solutions, creating a new WDP in which we set up WD iviews and PRT page ^for Prt Iview.

      It "works" on chrome but not on other navigators .

      I tried using tool of note # 1408621 but it is not showing any problems.

      Still looking.

      Nicolas

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.