Skip to Content
avatar image
Former Member

S/4HANA task SAP_ESH_INITIAL_SETUP_000_CLIENT

Hi all,

I am having this issue and am therefore attempting to run STC01 task SAP_ESH_INITIAL_SETUP_000_CLIENT as documented here Automatic Configuration Using Task Manager Task Lists - Search and Operational Analytics - SAP Library .

However, I have read here not to execute the task in client 000..

I have three questions:

  1. Do I run this task in the Gateway box, of the S/4HANA box? (I have a stand-alone Gateway Hub, not integrated Gateway)
  2. How do I specify the client, and which client should I specify? I don't want to lose all existing services..
    1. Is there a guide for this/these tasks on how to execute them?
  3. Do I also need to run SAP_ESH_INITIAL_SETUP_WRK_CLIENT and if so, where (Gateway/S/4HANA) and with which client?

I already have a number of Fiori apps up and running, and I don't want to break them by running this/these tasks?

Thank you,

Lindsay

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

2 Answers

  • Best Answer
    Jun 21, 2016 at 10:27 AM

    Hi Lindsay,

    1. Gateway no need to run.

    2. Collect system settings in task list SAP_ESH_INITIAL_SETUP_000_CLIENT can be used to set the target client.

    3. In S/4HANA target client, run task list SAP_ESH_INITIAL_SETUP_WRK_CLIENT

    Notes: The above steps should be done before you configure Fact Sheets. For more information, please refer to http://help.sap.com/disclaimer?site=https://support.sap.com/content/dam/SAAP/Sol_Pack/Library/Configuration/MAA_S4HANAX_… -> 3.6 S/4 HANA System: Generic Configuration for Fact Sheets

    Regards,

    Ning

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Oct 01, 2016 at 12:29 AM

    Hi Ning Tong,

    We are implementing the Fiori in our landscape and I ran SAP_ESH_INITIAL_SETUP_000_CLIENT using STC01 in client 000 but for Collect System Settings we gave client 000 and started the job.

    But in another SCN forum, they have mentioned not to give 000 it has to be the working client so I cancelled the running job but it ran for almost 45 min but got cancelled and then I ran it with client 500, the job got completed with warnings.

    So just worried that any mistake we have done as in other forum they mentioned if we run it as client 000 it will erase all models.

    Can you please confirm or any work around for that in case if it is erased like how to bring back the models

    Regards,

    Ernest

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded