Skip to Content
avatar image
Former Member

Error in payroll

Dear Gurus..

I ve an error in payroll run.. i ve maintained basic salary as per below screen shot and when i m trying to run the payroll it is allowing me to run the payroll but when i m opening my RT it is not showing all components.... please help .

Please help its urgent requirement ...

Thanks

basic pay.png (24.1 kB)
error Log.png (39.1 kB)
Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Follow
  • Get RSS Feed

1 Answer

  • avatar image
    Former Member
    Apr 17, 2016 at 03:22 AM

    W/t's from IT are added to RT based on the proc class values in different PCR's used in payroll:

    a)In XT00 sub-schema pcr X020 checks a w/t's pr cl 03 - this applies to time w/t's

    b)In sub-schema XAL0 pcr X023 checks pr cl 20.- for payments and deductions

    c)In sub-schema XNET pcr X024 checks pr cl 41 - any w/t passed in X023 should be added here if necessary.

    So check the above pr cl values for the relevant w/t's.

    When you get the requirements for a new w/t, you need to examine if all the details are available for example -

    - payment or deduction;

    - whether a basic pay like one (used in IT 8),

    - for regular payments or one-off,

    - calculation rules, rate to be used,

    - where/which reports need to show the w/t,

    - posting details,

    Use a similar (or nearly similar) existing w/t to create/copy a new one.

    The copy txn lists the tables/views copied for the new w/t. Check/correct/delete these entries as applicable; create new table/view entries where required.

    Use business scenarios to test the new w/t

    - entering in IT 8, 14, 15, 2010, etc.

    - run time valuation, payroll, posting

    - run reports - payslip, per period reports, monthly/annual reports. any custom reports as required, etc

    Do enough test before passing on to the payroll user for UAT.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded