Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

Building block problems when creating label template in GLManagement (EHS)

Hi Team,

As I am very new to handle EHS ticket, client is facing issue while creating building block in GLMas per below steps.Kindly help to resolve the issue.

1.Transaction CG42,

2.Press the blue arrow to fill the building block.

3.and Got the confirmation BB has been changed as below.

4.in CV04N , able to see the building block.

5.The system creates a DIR but it’s empty and no original is created .as below

6. when trying to use the BBlock,system gives a 'warning message' that the BB does not contain any data as below .

Thanks in advance ,

Karthik.

3-oss.png (31.8 kB)
1-a-oss.png (106.7 kB)
4-0ss.png (39.7 kB)
5-oss.png (24.7 kB)
6-oss.png (73.8 kB)
7-oss.png (34.7 kB)
Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

3 Answers

  • Posted on Feb 13, 2016 at 12:11 PM

    Hello Karthik

    let us differentiate your topic in two subtopics.

    1.) is there a WWI document stored in DMS

    2.) and can the document be used to print data

    a.) I do not have personal experience with the "building block" approach. But it seems to be that the layout is saved as "SBV" document type; as this type is the same for any WWI report: I have no clue why you can not see the document in document managemnet system (either as such or the orginal one); I assume you checked "SU53" and there is no access error?

    b.) If you would like to use the layout you need to "share" data so that in the "print" preview you will get something; which data did you enter? According to the screen; you are using a "matnr" symbol; did you enter the data via screen? You did not indicate what you have done there; please explain

    C.B.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Posted on Jul 21, 2016 at 07:46 PM

    Dear Karthik

    in your second screen short message is show as "Building block does not contains data"; and I believe this is the issue. Technically the system has generated "something" in DMS; but it an "empty" document. And then you get "follow up" errors.

    C.B.

    PS: please check e.g. Creation and Use of Building Blocks - Basic Data and Tools (EHS-BD) - SAP Library

    And may be:

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Aug 04, 2016 at 04:59 AM

    Dear All,

    Thanks for your Suggestions.

    As we discussed before, this is not an issue with Authorization and as Mark said this is an issue with DMS Config(Data Carriers and Storage Location).

    I debugged and as a work around, I came to a solution to maintain User Parameter (TPL_BBLKPATH) with Value : C:\Temp.

    (Root Cause : As system was not able to find the storage to save the Original Files.Only Document is created and not the original.)


    Then Original Files are Created in Document as well as you can see the Report Symbols in Include(Building Block Template). This will solve the issue.

    But Still I am investigating, why the System was not able to track the Data Carrier(server,front end) and Storage Location which I maintained in DMS Configuration.

    Thanks & Regards,

    Nara/Vignesh

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded