Skip to Content
avatar image
Former Member

Missing Request from Commerce to Marketing while testing segmentation

We are trying to configure a segmentation scenario where Hybris Marketing is doing the segmentation for Hybris Commerce. We are using Hybris Commerce 6.2 and Hybris Marketing 1611. We have installed the sapadtreco extension and are trying to use it. In the backoffice we successfully get a list of Hybris Marketing Campagins that we can select from as part of the Hybris Commerce segmentation. On the basis of the Hybris Marketing Campagin membership we have a conditional content element that is controlled based on whether somebody is part of the campaign. But during runtime – when the shop gets displayed – the segmentation information is not requested from Hybris Marketing. We have checked with a network sniffer and Hybris Commerce is simply never sending any requests to Hybris Marketing when the store page with the conditional element is displayed.

Since the yCommerce backoffice functionality for selecting a campaign is working correctly, the connection settings that we configured for connecting to the yMarketing system should be correct. Does anyone have an idea why the request for checking the campaign membership of a logged in user is never sent out to the Marketing system?

Additional Logs found in Backoffice:

INFO | jvm 3 | main | 2017/02/06 11:04:51.479 | DEBUG [hybrisHTTP228] [192.168.200.1] [PlatformFacadeStrategyHandleCache] Type not found in platform: http://OURHOST.DOMAIN.TLD:PORT
INFO | jvm 3 | main | 2017/02/06 11:04:51.479 | DEBUG [hybrisHTTP228] [192.168.200.1] [PlatformFacadeStrategyHandleCache] Type not found in platform: http://OURHOST.DOMAIN.TLD:PORT
INFO | jvm 3 | main | 2017/02/06 11:04:51.479 | DEBUG [hybrisHTTP228] [192.168.200.1] [TypeQualifierStringObjectHandler] Failed to resolve type for key http://OURHOST.DOMAIN.TLD:PORT
INFO | jvm 3 | main | 2017/02/06 11:04:51.479 | DEBUG [hybrisHTTP228] [192.168.200.1] [SessionFilter] Deactivate session: ( http: 1548C59ED9CF8F05418601F7D7E69235 / js: s2363225718144 )

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

1 Answer

  • avatar image
    Former Member
    Feb 16, 2017 at 03:35 PM

    The complete error hunting can be found in the hybris expert forum.

    Short, the Solution was to assign the base store config with the store.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded