Skip to Content
avatar image
Former Member

Testing Fiori using Web Dispatcher

Hello, i've a issue with sap web dispatcher in Fiori. The HTTP communication is verified and working (Server reached successfully), but when i login to Fiori i see this errors

http://xxxxxxxxxxxxx:8050/sap/hba/r/sb/core/odata/modeler/SMART_…ELER_CREATE_KPI%27%20or%20id%20eq%20%27SAP_SB_MODELER_CREATE_EVALUATION%27 Failed to load resource: the server responded with a status of 503 (Service Unavailable)

Error (503, Service Unavailable) in OData response for GET "/sap/hba/r/sb/core/odata/modeler/SMART_BUSINESS.xsodata;o=HANA/Catalogs('HANA_CATALOG_MODELER')/Chips?$filter=id%20eq%20'SAP_SB_MODELER_ASSOCIATION'%20or%20id%20eq%20'SAP_SB_MODELER_AUTHORIZATION'%20or%20id%20eq%20'SAP_SB_MODELER_CONFIGURE_DRILLDOWN'%20or%20id%20eq%20'SAP_SB_MODELER_CONFIGURE_MIGRATION_TOOL'%20or%20id%20eq%20'SAP_SB_MODELER_CONFIGURE_TILE'%20or%20id%20eq%20'SAP_SB_MODELER_WORKSPACE'%20or%20id%20eq%20'SAP_SB_MODELER_CREATE_KPI'%20or%20id%20eq%20'SAP_SB_MODELER_CREATE_EVALUATION'": HTTP request failed - {"requestUri":"/sap/hba/r/sb/core/odata/modeler/SMART_BUSINESS.xsodata;o=HANA/Catalogs('HANA_CATALOG_MODELER')/Chips?$filter=id%20eq%20'SAP_SB_MODELER_ASSOCIATION'%20or%20id%20eq%20'SAP_SB_MODELER_AUTHORIZATION'%20or%20id%20eq%20'SAP_SB_MODELER_CONFIGURE_DRILLDOWN'%20or%20id%20eq%20'SAP_SB_MODELER_CONFIGURE_MIGRATION_TOOL'%20or%20id%20eq%20'SAP_SB_MODELER_CONFIGURE_TILE'%20or%20id%20eq%20'SAP_SB_MODELER_WORKSPACE'%20or%20id%20eq%20'SAP_SB_MODELER_CREATE_KPI'%20or%20id%20eq%20'SAP_SB_MODELER_CREATE_EVALUATION'","statusCode":503,"statusText":"Service Unavailable","headers":[],"body":"<html><head><title>Application Server Error</title></head><body>\r\n<H2><b>503 Service not available</b></H2><br>\r\n<hr>Wed Jan 27 10:31:14 2016\n\r\n</body></html>\r\n"} sap.ui2.srvc.ODataWrapperz

Failed to load tile: Error (503, Service Unavailable) in OData response for GET "/sap/hba/r/sb/core/odata/modeler/SMART_BUSINESS.xsodata;o=HANA/Catalogs('HANA_CATALOG_MODELER')/Chips?$filter=id%20eq%20'SAP_SB_MODELER_ASSOCIATION'%20or%20id%20eq%20'SAP_SB_MODELER_AUTHORIZATION'%20or%20id%20eq%20'SAP_SB_MODELER_CONFIGURE_DRILLDOWN'%20or%20id%20eq%20'SAP_SB_MODELER_CONFIGURE_MIGRATION_TOOL'%20or%20id%20eq%20'SAP_SB_MODELER_CONFIGURE_TILE'%20or%20id%20eq%20'SAP_SB_MODELER_WORKSPACE'%20or%20id%20eq%20'SAP_SB_MODELER_CREATE_KPI'%20or%20id%20eq%20'SAP_SB_MODELER_CREATE_EVALUATION'": HTTP request failed - sap.ui2.srvc.ChipInstance({oChip:sap.ui2.srvc.Chip({sChipUrl:""}),bFullscreen:false}) sap.ushell_abap.adapters.abap.LaunchPageAdapter

Failed to load resource: the server responded with a status of 500 (Internal Server Error)

Failed to update data via service /sap/opu/odata/sap/SRA021_SRV/Summary: HTTP request failed - 500 Internal Server Error -  sap.ushell.components.tiles.applauncherdynamic.DynamicTile

GET http://xxxxxxxxxxxxxxxxxx:8050/sap/opu/odata/sap/SRA021_SRV/Summary 500 (Internal Server Error)

Failed to update data via service /sap/opu/odata/sap/SRA021_SRV/Summary: HTTP request failed - 500 Internal Server Error -  sap.ushell.components.tiles.applauncherdynamic.DynamicTile

------------------------------------------------

My sapwebdisp.pfl

wdisp/system_0 = SID=S4D, NR=00, MSHOST=xxxxxxxxx, MSPORT=8102, SRCURL=/sap/opu/odata;/sap/public/bc/;/sap/bc/, SRCSRV=*:*, SSL_ENCRYPT=0

wdisp/system_1 = SID=D00, XSSRV=xxxxxxxx:8000, PINGURL="/public/ping", SRCSRV=*:*, SRCURL=/sap/hba/;/sap/hana;/sap/opu/odata;/sap/bc;/sap/public/bc/,

What can i do to solve this? It's a privileges issue?

Thanks

regards

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

3 Answers

  • Jan 27, 2016 at 10:06 AM

    Hi

    Have you maintained "SAP Web Dispatcher profile" properly.

    Could you please check that again. Does it contain value for paths like

    "/sap/opu/odata"

    "/sap/public/bc/;/sap/bc/"

    "/sap/hba/;/sap/hana"

    Please check the below document for more details.

    "http://a248.g.akamai.net/n/248/420835/6bc78a916c27f55828f90b3909660f62259b8e048d5ddd39e4790c3570e4ac4d/sapasset.download…"

    Regards,

    Sarbjeet Singh

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Hello Sarbjeet,

      the check on the pfl file is correct, i edit my first post to add the config of my pfl file

      This is the output when i start the Web Dispatcher

      sapscsa(8): version is 00000071 but should be 00000039

                  (non-Unicode exe running against Unicode SCSA?)

      rslgwr1(16): I cannot get addr of SCSA.

      SysLog:lIM120160127111025003641700000IC

            :                                                               0

            :SAP Web Dispatcher&xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx&36417&  icxxman.2019

      *** SAP Web Dispatcher up and operational (pid: 36417, HTTP: 8050, HTTPS: 4303) ***

  • Feb 02, 2016 at 06:41 PM

    Hi,

    maybe the RDS guide can help you:

    Regards,

    Vasilis

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • May 05, 2016 at 06:55 PM

    Josep,

    Help me with fix if available. I am also having same issue. Checked all settings.

    Regards

    Santosh

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded