Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

Dashboards Performance in Clustered environment

Hello everybody, I am having trouble working with dashboard in our system (BI 4.1 SP6). We have a test environment with single CMC Cluster and low in Memory/CPU capacity, but the Dashboard our users worked on opens up and refreshes very fast (at around 16 sec). This is based on Live Office, QaaWs and some Web intelligence Reports (with hyperlinks). When we migrated these dashboards to our Production server which is Clustered (2 CMC nodes) and is Load Balanced with Two Tomcats and F5 on top to redirect, this same dashboard takes around 45 secs (minimum) to open up and refresh takes another 10 secs after that. We have made sure Dashboard Cache and processing server are set with enough memory (4GB each) and made sure WACS is enabled on both CMC Nodes, still we couldn't increase it's performance or speed up initial refresh.

Does anyone has similar setup and have dashboards working better than single node systems ? We expected this clustered environment to perform better as it has high end architecture and a lot more server capacity than our test server. Any help where to tune or check the system will be greatly appreciated.

Thanks

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

2 Answers

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Jan 12, 2016 at 07:49 AM

    Hi,

    The performance issue occurring here would probably related with Web configuration implementation performed and not related with the Dashboard servers.

    As your Prod setup has loadbalancing tomcat over a F5 loadbalancer the time taken would be higher for request to pass and reappear over the web applications.

    Run the Qaaws URL by overlooking the F5 loadbalancer and check its performance, I am sure there will be drastic changes observed.

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Jan 12, 2016 at 04:48 PM

    Arvind, thanks for your quick response. our thinking was in the same way as you suggested. It could be the Load balancer traffic that might be causing delay in response. However, we are using load balane URL as QaaWs URL as well. When we try to give a direct Tomcat URL on QaaWs, it fails with Live Office Connections..

    Any other thoughts

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      That particular test is crucial to confirm whether the issue of performance is only because of Loadbalancer.

      Create a simple connection , dashboard and test the behavior and observe the difference with the scenarios discussed earlier. Compare the findings from time taken in test server, production box with and without loadbalancer.

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.