Skip to Content
avatar image
Former Member

HANA Services not starting on Start/Restart of Instance

Hi team,

We have two different development instance, SPS10 & SPS08 on Amazon Web Service.

Most of the time when we restart/start the instance services are not starting automatically, to get this to work we have to login through putty and then switch to HDB admin then start the service .

Instance Details,

SAP HANA VERSION : SPS10 & SPS08

OS : SUSE Linux

PLATFORM : AWS

INSTANCE TYPE : r3.4xlarge & m2.4xlarge respectively

Help in resolving the issue.

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

2 Answers

  • Dec 14, 2015 at 09:23 AM

    What do you mean with "start the service"? is it the sapstartsrv oder do you just need to execute the "startsap" command? If sapstartsrv already running, you could check in /usr/sap/HDB/SYS/profile (--> instance profile, probably something like "HDB_HDB00_vhcalhdbdb" if there is a line "Autostart = 1". Otherwise if sapstartsrv not running you probably need to check the services/runlevels in YaST. The service is usually called "sapinit" ("Start the sapstartsrv") and should be enabled...

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Dec 29, 2015 at 11:41 PM

    Hello Karthik,

    We can't really help you with Development Version.

    We would recommend using HANA One 122GB instead of the Development Instance since you are already using r3.4xl.


    HANA One - AWS Marketplace has a very user friendly Administration Console Administration.


    We also have few features which make it easy  for you to communicate to us directly via private chat messages built in the offering and for us to provide support.


    thanks,

    Dhruman


    HANA One Team


    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Hello Dhruman Parmar,

      Thank you for the solution, HANA One seems to be the only option available.

      Regards,

      Karthik