Skip to Content
0
Former Member
Nov 25, 2015 at 01:38 PM

Afaria Services don't start after server reboot

200 Views

Hello experts,

Since Afaria 7 SP7 two of our Afaria instance have a problem after restarting the Windows Server where Afaria components are installed. Most of the time they are not able to start - even when set to "Automatic". I can see that behavior on

  • Afaria Server service
  • Afaria Backend Portal Server service
  • API Server service.

When I manually start the Afaria Server i get following error

The Afaria Backend Portal Server service and the Afaria API service can be started manually.

The Windows Event Viewer show following Erros:

XRS4941: Service: The scheduling COM component of the Afaria service failed to start. EXPLANATION: The scheduling component failed to start. The Afaria service will run, but any scheduled activities will not run. ACTIONS: Stop and restart the Afaria service. If the problem persists you may need to reinstall the Afaria software. If the problem still persists, contact your support representative.

XRS4940: Service: An unexpected error has occurred in the following Afaria component: XSOutboundServer.exe. The service is stopping. EXPLANATION: A fatal error occurred that could not be handled. All communications are disabled. ACTIONS: Close all other Afaria applications, then attempt to start the Afaria service again. If this error persists, try shutting down the machine before restarting the service. If this error still persists, contact your support representative.

And a lot of others ...

I did and update to SP8 today, but that did not solve the problem. The instance is online since about 20 months now, and did not have that problem till we installed SP7.

Could you please be so kind and help me out troubleshooting the problem?

Thank you a lot

Ernst

Attachments