Skip to Content
0

Launchpad home button not visible in IE11 for certain user

Feb 03, 2017 at 03:14 PM

163

avatar image

Hi,

Fiori Launchpad Home button & drop down is not visible for certain users in IE11.

if the same user logs in to different PC, he can able to see the drop down values & home button like below:

Both PC's were installed with IE11, we have checked the compatibility settings,trusted sites option and checked emulation (document-EDGE) in F12.

we dint find any difference, is there any OSS note / pointers for fiori launchpad IE11 settings.

this is happening for only one user , definitely it could be a browser issue.

I have attached SAPUI5 library list and component details for reference.

Please let me know what settings to be considered in IE11 for fiori to display icons & drop downs.

Regards,

Dinesh

issue-user.jpg (41.4 kB)
different-pc.jpg (33.2 kB)
sap-ui5-lib.jpg (130.8 kB)
system-status.jpg (51.1 kB)
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
* Please Login or Register to Answer, Follow or Comment.

4 Answers

Jeremy Good
Feb 03, 2017 at 03:57 PM
0

Hi Dinesh - one idea to help identify root cause or perhaps isolate the user or browser specific situation, you could leverage the Fiori Demo to see if this works in IE11 (which is what I am using): https://www.sapfioritrial.com/ At face value it appears like any/all images are being blocked for this user, but obviously role and permissions are OK based upon the group/tile orientation. Do the images also get blocked in the drop down menu to the right of the user name?

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Dinesh RAVISEKARAN Feb 03, 2017 at 04:20 PM
0

Hi Jeremy,

we tried the same application in chrome it works fine for the user to confirm the roles has been set up properly, As you said i will try sapfioritrail.com on user's PC to see if the images are being displayed in IE11.

As you can see from the first screen shot, only user name is dispalyed.

dropdown menu is not displayed .

you can notice even the Tile icon is also missing.

is there any specific settings in internet options to be considered?

Show 1 Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded

I see 'Show Pictures' in the Multimedia category in Advanced settings. There is also a show picture placeholders option, and with my experiments I can more or less recreate this issue when it is unchecked.

0
Dinesh RAVISEKARAN Feb 07, 2017 at 08:26 PM
0

Hi Jeremy,

if we uncheck the 'Show Pictures' in Mulitimedia category, it removes the logo image only not the drop down and home button icon.

I am waiting for user's availability to see what different setting he is having in his system.

will update if something is different.

Regards,

Dinesh R

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Dinesh RAVISEKARAN Feb 20, 2017 at 01:03 AM
0

Hi Jeremy,

Finally i was able to resolve the issue.

issue is due to library.CSS file not downloaded on Temporary internet files, this libary.CSS files are repsonsible for icon and style sheets.

restarted user's system after changing Temporary internet files option to everytime visit this page, it was set as never earlier.

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded