Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

Subcontracting - no requirements in ECC for APO planned component product.

Hi all

We have a scenario where we produce a product in house. This is then sent to a subcontractor (along with packing materials) to pack into a multipack format.

(that is, the factory produces tins of peas for example. The external subcontractor then packages these tins up as three-packs.)

The multipack product and the component product are both planned in APO. The packing materials are ECC planned.

We do however have stock reporting that we drive out of ECC.

This all plans correctly in APO and we see the subcontract orders and their relevant demand on the component product and the resulting SNP planned orders to produce the component. All looks correct in APO.

In ECC we see the purchase requisition to procure the multipack product from the subcontractor, and the dependant requirements on the non-APO planned components. We also see the production of the component products. What we are missing from ECC is the dependant demand on the APO planned component product.

The purchase requisitions to procure the multipack produt show a bill of materials that doesn't include the component (although the BOM in ECC for the multipack product DOES include the APO planned component product).

Does anyone have any idea what we are missing here?

Thanks,

-Andy

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

1 Answer

  • Posted on Jun 20, 2016 at 07:23 PM

    Hi Andy,

    Did you ever solve this issue. I think I have exactly the same problem.

    Subcontracted item planned in APO SNP. BOM Contains a mixture of Products planned in APO and Packaging materials planned in ECC. The Purchase Req for the final product generated in APO is passed to ECC. But when we look at the components only the non APO Planned Components are displayed. If we force a BOM Explosion in the req or when converting to Purchase order the APO components get added but why do they not appear already?

    Would be very interested to find out if you were able to solve this issue.

    Thanks

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member A. Cook

      Hi Adam

      Our QA system upgrade completed this weekend. We had an example that failed in that system pre-upgrade and works fine post-upgrade, so that's pretty much confirmation that the fix for this is somewhere in the Support Pack.

      (We didn't have a failing example pre-upgrade in the dev system to compare so we were just assuming it had fixed it up to this point)

      Regards

      -Andy

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.