Skip to Content
avatar image
Former Member

vb console app won't work on server

Hi,

I have Crystal Reports 2013 Pro, VS 2013 Pro, on a Windows 7 machine.  I wrote a simple crystal report, and a simple console app to export the crystal as a PDF.  Just starting "simple". The process described below was done in both 32 and 64 bit.

It works fine on my dev computer.  Move the crystal and exe to a server, and it fails.  On the server I've installed both 32 and 64 bit runtime, also installed SAP CR for Visual Studio.  currently only 64 bit runtime and CRVS installed on server (ver 13.0.15.1840 both).

Server is Windows 2008 R2.

Error is "An error has occurred while attempting to load the Crystal Reports runtime.  Either the Crystal Reports registry key permissions are insufficient or not installed correctly".

vb code below.

Hopefully you can help with this.

Thanks,

Bill

vbcode.txt.zip (773 B)
Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

2 Answers

  • Best Answer
    Oct 29, 2015 at 05:27 PM

    There are a few ambiguities here...

    1)  Move the crystal and exe to a server, and it fails.

    Please provide more info re. "move". What did you actually move?

    2)  On the server I've installed both 32 and 64 bit runtime, also installed SAP CR for Visual Studio.

    This one has me scratching my head... what do you mean when you say 'also installed SAP CR for Visual Studio". Unnless you have VS on that server, this would not install...

    3) Note that Crystal Reports 2013 (v. 14.1.x) has no .NET runtime. The CR runtime for .NET ("SAP CR for Visual Studio") is the runtime and is version 13.x.

    A question; what CR files are you referencing in your app and what version are they?

    - Ludek

    Senior Support Engineer AGS Product Support, Global Support Center Canada

    Follow me on Twitter

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Oct 29, 2015 at 04:51 PM

    When you install the SDK runtime on the server, you need to install it using Administrator credentials in order for everything to get registered correctly.  This error is telling me that it was not installed that way.  As a first step, I would log in to the server as a user who has Administrator credentials and do a repair install of the SDK runtime to see if that will help the situation.

    -Dell

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded