Skip to Content
avatar image
Former Member

Reporting Services Hung

Hi

When we perform a load testing of crystal reports on BOXI 3.1 SP6 (shipped with CA Clarity 13.3 PPM) on a Linux RHEL 6.5 x64 environment with 16GB RAM and 3vCPU, we are facing multiple errors on the server logs after few min.


User experience - Reports running for long and eventually no output

BO CMC -

1) Reports that complete in 10-12 sec continue to be in Running or Pending state

2) Report output window of completed report - hangs

3) Server properties on CMC - hangs (a blank window is disaplyed)

4) Reports randomly fail with errors such as (Internal error, Object failed due to an error while processing on job server, File Repository server input is down)


After running a trace on RAS, RPC, Crystal report servers (as all the 8 reports we are executing for load testing are Crystal reports), we see multiple errors in the logs. The below ones are most prominent


boe_jobcd_1658_2015_10_20_07_50_20_159_trace.log:2015/10/20 07:50:20.543|==| | | 1658|1454376432| |||||||||||||||procReport.dll: CrpeMgrPEOpenEngineEx() failed with error: Report engine not opened.

boe_crprocd.bin_4520_2015_10_20_06_11_54_494_trace.log:2015/10/20 06:11:56.950|==| | | 4520|1566858096| |||||||||||||||procReport.dll: CRPE FAILED: GetLastPEErrorInfo(1) returns crpe error code [686] with extended error string []. Localized error string is []

boe_jobcd_2272_2015_10_20_07_53_30_225_trace.log:2015/10/20 07:53:31.438|==| | | 2272|1559841648| |||||||||||||||procReport.dll: IJobDllRun() returns error:( [src/ijobdll.cpp : 308] Unknown exception caught. This is bad!: Error in the report processing unit. )

boe_jobcd_29720_2015_10_20_07_43_55_322_trace.log:2015/10/20 08:00:21.293|==| | |29720|1583344496| |||||||||||||||procReport.dll: FAILED: Error message in the language of the server[File Repository Server Input is down.], resID[46642], sLocale[]


Has anyone faced this issue before?


We have a lower environment with 4GB RAM and 2v CPU where the load testing of these reports pass with no issues.


Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

2 Answers

  • Oct 21, 2015 at 05:15 AM

    You should really repost this in the BI Platform space.  Also, BO 3.1 on any platform is only 32-bit software, so it does not take advantage of the 64-bit capabilities of the server.  It also looks like you have other issues - "[File Repository Server Input is down.]" is saying that the system can't connect to the Input File Repository to get the report template to run it in the first place.

    Unfortunately, while I do lots of BI Platform stuff, I don't really do Linux so I'm not the person to help you troubleshoot this.

    -Dell

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Oct 21, 2015 at 05:39 AM

    Hi Lalitha,

    -- Please check if all the services are running fine when you face this issue.

    --Check with the system resources, if any of system resource is exhausting.

    -- Have you increased the value of concurrent jobs?

    -- Check with the ports which being used in this communication, if this is clustered environment.
    -- Is this a clustered environment?

    -- Check if there is enough space on the BO installation drive.
    -- You will need to figure out why does it show File repository server down.
    -- Try creating new job server.
    -- Refer to the following scn links


    https://scn.sap.com/thread/1677881

    http://scn.sap.com/thread/3581294

    http://scn.sap.com/thread/2138160

    https://scn.sap.com/thread/1196083

    The links does not show exactly same cause.

    Regards,

    Ashwini

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded