Skip to Content
avatar image
Former Member

My Hana Trial landscape account does not have System Privileges

I've recently created a new Hana Trial account (Developer license, p***....trial), and do not have System Privileges. I'm unable to :

1. Open the Administration Console after adding my Cloud System

2. Do not see _SYS_BIC schema, and cannot even grant privileges to view that schema

3. Unable to do a Data Preview of my views (it throws an unauthorized user error), and it won't let me grant privileges as I don;t have a System ID login.

My understanding is that I should be the Admin on this trial account (I'm the only user, and have installed Hana Tools on Eclipse Mars on Mac OSX).

How can I get the Admin access?

Thanks in advance for any help on this.

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

1 Answer

  • avatar image
    Former Member
    Oct 20, 2015 at 04:08 AM

    Hi Nish,

    If its a free cloud account your talking about, then you cannot get admin access.

    Not all functionalities would be accessible in this free cloud account.

    Login into your cloud account through web based UI and

    1. Create a HANA XS trial instance (By default it will be only HANA), and use this database instance when you add system using eclipse. This should let you see _SYS_BIC schema and HCP schema.

    2. The data preview is not working for me as well. I guess it is a limitation using free cloud account.

    3. Call GRANT_SELECT_ON_ACTIVATED_OBJECTS procedure from HCP schema everytime you make changes/create new to any development objects. so that you can run select * or call on them (views, procedures).

    Regards,

    Anil

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Former Member

      Hi Anil,

      Thanks for your response again. I had also stumbled upon the same tip from another forum, and tried using NEO schema, but still have the issue. Here's what I had done:

      1. Created a TEST table in NEO schema

      2. Created an Attribute View using that table

      3. Ran HCP Grant SQL

      4. Right Click>Data Preview gives an error. See attached screenshot.

      Screenshot1.jpg (109.5 kB)