Skip to Content
avatar image
Former Member

Can't launch an application on BIP

Hello community !

I have a serious issue with an application transported in our Production BI Platform.

When we start the application, application is loading forever.

I used Firebug tools (tab Network) to try to see the problem, and i saw the application never reachs the server and never load the application.

- Internal Server Error

- loading 404

- sap.zen.launch is not a function

You can find in attach files differents messages i can have with Firebug.

Someone have an idea ? 😔

Thanks all !

Regards,

Jonas.

screen3.png (399.0 kB)
screen2.png (11.1 kB)
screen1.png (100.5 kB)
Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

3 Answers

  • avatar image
    Former Member
    Oct 19, 2015 at 03:53 PM

    Hi Jonas,

    When I face this kind of situation, my first step is to make sure that the APS hosting Analysis Application Service is up and running.

    Besides, what is the BIP and DS add-on version you are using?

    Best,

    Alfred

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Hi Alfred,

      I had confirmation from admistrator than APS is up.

      BIP :

      SAP BusinessObjects BI Platform 4.1 Support Pack 5 Patch 6

      Version: 14.1.5.1698

      DS : 15.1.2 in my client but i think server is updated with latest patch (2 weeks ago)

  • avatar image
    Former Member
    Oct 20, 2015 at 03:44 AM

    Hi

    Are you able to run anyother design studio application in your platform?

    if all the applications behaves in the same way (running forever) you should probably try restarting your APS - this has worked in many times.

    Thanks

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Former Member

      Hello Alfred,

      Yes, i think it's the best way. I will go back here when a solution will be founded to share with you, maybe it will help someone one day 😊

      Regards,

      Jonas

  • avatar image
    Former Member
    Oct 21, 2015 at 11:23 AM

    Call SAP.


    But i found another problem with a different platform.

    This time, i'm able to start the application, the template is correctly loaded but no datasource is connected.

    In Local Mode, i have no problem to connect to the datasources.

    Here the error message :

    Cannot load query "cuid:M1Q7o2YAC4d5AL4AbgAAWl0AAqwfZWoAAAA/DSTUDIO_LOGI20_STOCK_INSTANT_T" (data provider "DS_4": No service implementation available)

    And it's the same for all the datasources.

    I google this issue but i didn't find the same problem. Other people had a similar problem but here, i have no problem on local and problem on BIP, don't know why...

    Thanks all for your answers 😊

    Jonas.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Hi Jonas,

      I am facing the same issue with BIP 4.2 SP2 and Design Studio 1.6 SP2.

      Did you solve the problem?

      Error message:

      Cannot load Query: cuid XXXXXXX (data_Provider "DS_1": No Service implementation available)

      Thx and br,

      Mario