Skip to Content
avatar image
Former Member

In VF03 status is :output type could not be issued when print also done

hi,

my dear experts,

i am facing a problem with output type .

when i take the print form vf03 or vf02 printing is done but status is  'out put could not be issued'.

Untitled1.png (17.2 kB)
Untitled12.png (31.8 kB)
Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

2 Answers

  • Oct 19, 2015 at 08:36 AM

    Hi dear,

    you hae to config outputput type in NACE

    check below links

    configuring output types to billing types - bil... | SCN

    Create New Output Type For Billing Document.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Oct 19, 2015 at 09:29 AM


    Are you sure about the fact that printing is done using this failed output type only? Ideally, output doesn't get executed if it's in failed status(red sign). You will have to check following things to get to the root cause of the issue.

    1) Make sure your output configuration is setup correctly in NACE or not. Spcifically, form & program name.

    2) Check if sy-subrc is not getting set to non-zero value when you come out of output print program.

    3) Debug the output print program by setting up external breakpoint & switching on update debugging while saving a document in VF01/VF02 transaction.

    4) You can put breakpoints at 'NAST_PROTOCOL_UPDATE' FM in debugging mode and once breakpoint hits, you can find out the source of error. This FM updated the error log in NAST table.

    5) If none of the above option works, you will also have to check if there is any output control routine from VOFM is assigned to this output type or not. Failure of output control routine also fails the output type, but it also restricts the document printing.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Former Member

      Hi Mahesh,

      I was referring to ZINS output type status which is in red as per your first screenshot.

      Have you tried all option that I had suggested in my previous post?

      From the processing log, it looks like routine ENTRY.. of program RLB_INVOICE is getting called two times. First time call is generating the spool request but second call is failing. Do you know why is it getting called two times?