Skip to Content

EOIO Message deleted/missing from Queue

Hi Experts,

I have an inbound to ECC interface with EOIO quality of service. This EOIO messages sometimes are in error in ECC and need to reside in the queue for more than 1 day (when the error is on weekend and no body is there to handle the error).

There are EOIO error and being hold messages in the SXI_MONITOR (Proxy messages), but somehow when I check the messages in SMQ2, there's no stuck messages for the specific EOIO queue. Why is that? I've once checked this during weekend and the messages can be seen there in the queue (SMQ2), so somehow after a specific of time (maybe more than 1 day) the messages seems to be deleted/removed  from the queue. 


Is this normal or is there a job to remove the messages from the EOIO queue?




Thank you,

Suwandi C.

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

3 Answers

  • avatar image
    Former Member
    Oct 19, 2015 at 11:51 AM

    Hi ,

    Have you also checked in SM58?

    Thanks

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Oct 19, 2015 at 12:51 PM

    The below link helped me solve the same issue some time ago. I hope it helps you too.

    http://scn.sap.com/people/stefan.grube/blog/2006/04/27/how-to-deal-with-stuck-eoio-messages-in-the-xi-30-adapter-framework

    Regards

    Sam

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Oct 19, 2015 at 04:21 PM

    Hi Suwandi,

    did you know the retention period of a message in your project?

    check in sm58 or smq3.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded