Skip to Content
avatar image
Former Member

Navigational attribute is not part of PartProvider / Message No. RS_HCPR_MODEL102

Hello everybody,

I'm trying to create a composite provider in Eclipse Luna, based on a classic DSO.

I associated some fields to InfoObjects thant doesn't pertain to the DSO.

When I try to activate my composite provider, I get the message error :

Navigational attribute "x" is not part of PartProvider y

Message No. RS_HCPR_MODEL102

NB. I substituted the names of my objects with by x and y.

Can you help me please?

Thank you.

Mejdi SHAIEK

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

1 Answer

  • Oct 19, 2015 at 12:33 PM

    Hello Mejdi,

    I don't know your mapping fully, so just guessing:

    Some mapping is not allowed in the CompositeProvider.

    For example:

    If you map Y-EXAMPLE from DSO Y-DSOEX to 0COUNTRY in the CompositeProvider, it is not possible to activate any NavigationAttribute for 0COUNTRY.

    The reason is that then the correspondig Y-EXA, would be the Attribute Y-EXA of Y-EXAMPLE, which is not available.

    It is only possible to activate the Navigationattribute 0COUNTRY__Y-EXA, if 0COUNTRY is mapped from 0COUNTRY.

    So if you want to see the data of 0COUNTRY__Y-EXA you need to map this to a new column in the CompositeProvider e.g. Y-EXA.

    Also please make sure these notes are implemented into your system:

    2089781 - COPR: Description of key figures is truncated

    2186981 - Description of navigation attributes in CompositeProvider not displayed

    and re-activate the CompositeProvider afterwards.

    Hope it helps, best regards, Andras

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded