Skip to Content

Unable to get Progress Analysis values

Hi All,

I am trying to get Progress Analysis of a test project.

Following steps done

1. Created project - WBS, N/W with activity costing

2. All internal activities - Activity type = Labour - same workcenter, only Quantity is different

3. Plan cost and Budget done, Project Released

4. SKF for Progress -- PS:NonAgg %, PS:Agg. %, PS:Completion % for RA

5. Assigned SKF to value categories

6. Progress Version "100", Checked both Plan and Actual checkboxes

EV basis - Cost plan (active project, overall values)

Percentage of Completion -- POC Weighting Cost plan (active project, total values)

Planning type - Basic Dates

Early/Late - Earliest possible

Checked both Actual Method and Ref. plan. meth.

7. Cost Element 9600001 assigned

8. In the project, all internal activities set with Measurement Method as Cost Proportionality for PLan and Degree of Processing from Confirmation for Actual.

POC weight set as 1 (I do not intend to set any weight but since EV not getting calculated, I tried setting this as 1)

9. Confirmed 2 int. activities twice with 5% confirmation.

10. Executed tcode CNE1

11. Executed CNE5 - see below screen shot. I do not see any EV variable values

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Follow
  • Get RSS Feed

4 Answers

  • Best Answer
    avatar image
    Former Member
    Oct 19, 2015 at 07:08 AM

    Dear Ashwini,

    Create a new Progress version with following ---

    Progress Version "100", Checked both Plan and Actual check boxes

    EV basis - Cost plan (active project, overall values)

    Percentage of Completion -- Weight (Active Project)

    Planning type - Basic Dates

    Early/Late - Earliest possible

    Checked both Actual Method and Ref. plan. meth.

    And Define the Measurement Method as Default value for your controlling area and Progress version.

    Regrads

    Govind

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Oct 16, 2015 at 12:38 PM

    Plan POC and Actual POC in Progress Analysis are not getting updated even after activity confirmation. How can I troubleshoot this?

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • I am finally see Plan POC in the tcode CNPAWB.

      Following configurations were missing in the system and had to be done -- One cost element was not assigned to a value category, Progress Version 100 was done for COAr. Then I had to run CJEN and ensure log was without errors. Then CNE1 - this was peculiar - I had to run it for each network to find the POC values updated. It was not updating POC values when I ran it for Project.

      However I am not sure if the values are correct. All internal activities are showing Plan POC of 100. How can this be for internal activities with a future date?

  • Oct 19, 2015 at 10:09 AM

    Hi,

    Please check plan and actual update parameter are they ticked? if yes then system will display what POC is updated for project object.

    Regards,

    Sanjeev

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Thanks for your inputs. I chose 20/10/2015 (20th Oct) as date in CNE1. So expected tasks beyond 20/10 to not have 100% Plan POC.

      However earlier data was not wiped (earlier it calculated till month end)

      How can I wipe out earlier POC data of the project?

  • Oct 21, 2015 at 12:54 PM

    I created a new project in the system and found the BCWS and BCWP numbers coming up allright. Probably the earlier project was missing some settings for Progress Analysis. I still have issues with the values not rolling up to top level wbs but will start a new discussion on the same.

    I will close this discussion now.

    Thanks a lot for your help so far.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded