Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

Performance issues with Powerbuilder Classic 12.5 Application

Our application developed in PowerBuilder Classic 12.5 is experiencing poor performance at some sites. In testing and benchmarking the opening of a specific window in the application we are finding that the menu is taking up to 20 seconds to be created, while all of the remaining events take less than 2 seconds. At the site doing the benchmarking for us the window opened in under 5 seconds. Updates to the menu in our most recent release are trivial, but do include the addition of two menu options. Has anyone else experienced this? Is there anything we should be checking for in the menu that would cause this type of performance?

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Assigned Tags

Related questions

1 Answer

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Oct 14, 2015 at 10:55 PM

    Hi James;

    Can you tell us ...

    1) Is the application launched & run from a server?

    2) Are menu icons linked with the Application (EXE or PBD)?

    3) Are you running P-Code or M-Code?

    4) Is the application one EXE or various DLL/PBD's?

    5) Do you use .ico's for Menu toolbars or a mixture of PNG, BMP, GIF, etc image types?

    Regards ... Chris

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.