Skip to Content
avatar image
Former Member

OData response can be seen in Gateway client but not in the Browser.

Hello there gurus,

Well problem is very simple I can see the Odata working on SAP gateway client. I get all the data needed from there.

But when I do the same in the browser I do not see any data. I mean it probes to give Username and Password and everything etc

I do not get any error either but I don't see the data. Is this related to authorization or is there something wrong with my Odata.

Please guide.   

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

4 Answers

  • avatar image
    Former Member
    Sep 15, 2015 at 01:29 PM

    Thank you all,

    There was never a problem with the OData or anything actually there are 3 Clients in development system. I developed the odata on client lets say C1 but the data was availble on C3 so when I ran the Odata from C3 it was not fetching the data until I added ?sap-client=C3 in the URL.

    That's it and it worked.

    Do you guys have anything more to add to it?

    And thanks again.. Each suggestion for you guys were important and I really appreciate the good intentions.

    And yes Hari Sadu is one hundred percent my real name 🤪 🤪

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Sep 10, 2015 at 12:52 PM

    Hello Hari,

    What is the operation ? READ or QUERY ?

    I suggest to quickly put a break-point inside the appropriate method of the data Provider Class and debug. You will be able to get the issue.

    Regards,
    Ashwin

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Former Member

      Hello Hari,

      Please make sure Break-Point is activated for the user with which you are firing the service.

      Also you need to place break-point inside appropriate method of your DPC or DPC_EXT class based on if any manual code is added.

      Regards,

      Ashwin

  • Sep 11, 2015 at 04:16 AM

    Hi Hari,

    Try this in chrome browser while network tab in developer tools is open. Check what is the HTTP Response code and the response.

    Regards,

    Ekansh

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Hi Hari,

      There is no reason for program flow not stopping at the break-point trigger if you:

      1. are calling query operation with correct URL i.e. /sap/opu/odata/sap/ZSERVICENAME/EntitySetName . Remember the entityset name is case sensitive.

      2. are setting external breakpoint for the correct user. Make sure that you are logged on with the same user as the break-point user in SAPGUI & Browser .

      3. make sure that you are setting break-point in the correct method of the correct class.

      For not getting any data, there would be some issue with the get_entityset implementation. It may be some issue that you would be clearly able to see once the breakpoint is triggered.

      Regards,

      Ekansh

  • avatar image
    Former Member
    Sep 14, 2015 at 07:22 AM

    Hi Hari,

    Can you try setting up a payload trace in SPRO and then run the URI in the browser again? Check if you get the trace correctly at the correct point.

    Regards,

    -Nimish

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded