Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

Internal Order to track fixed asset postings

Hello All,

Let me update my current status now so as to keep you all on the same page.

I want the Fixed Asset postings to be tracked by an internal order. So for this to be possible I made the following changes.

1) 1) Internal Order given at Asset master data.

2) 2) Activate Account Assignment Objects – CAUFN (Internal Order) – Activated.

3) 3) Tcode: ACSET:

CAUFN – Internal Order – APC values postings – Activated.

CAUFN – Internal Order – Depreciation Run – Activated.

Now, I do F-90 or ME21N either way for asset acquisition I don’t see my internal order showing these values. But when I do the depreciation run for these assets I do see them in my internal order.

Did I miss anything since I just see the Dep. run values shown at my internal order but not any other asset transaction done for the assets.

Please help and will definitely appreciate your helps.

Regards,

Vinay

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Assigned Tags

Related questions

3 Answers

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Jul 17, 2015 at 03:43 PM

    hi ,

    When you create asset in As01 did you enter the Internal order number in Asse master data .

    did you specifed ny Transaction tpey in ACSET

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Jul 17, 2015 at 06:15 PM

    Hi vinay as you hv mention you have maintain the post me21n and you are using as account assignment as F

    So you have to maintain one cost object in the po and internal order also and then do Gr you will find the order balance against the assest

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Paulo Vitoriano

      Hey Paulo,

      I did see check at KOB1 and values types 4 and 11 are selected.

      Alos, at the acqusition document I did check the relationship browser but I dont see no CO documents that mean its not hitting the CO area.

      I dont know why! Any help will be great.

      Thanks,

      Vinay

  • Posted on Oct 28, 2019 at 12:48 AM

    Hi,

    Do you have a solution for this? I have acome across the same issue.

    Thank you

    Malithi

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.