Skip to Content
avatar image
Former Member

MSCS cluster testing- SAP is not started.

Hi All,

We have successfully installed SAP ERP6.0 EHP3 system with pracle and windows 2008 MSCS.

We are able to move the services from node to another node.

When we are testing we have performed as below.

First both SAP and oracle service are on node 1. we can see SAP is started on both the nodes.

We have rebooted node 1. both SAP and Oracle services moved to Node2.

We are able to connect to SAP. We have not done anything on Node 1 after reboot.

Now we have rebooted node 2. both SAP and oracle service moved to Node 1.

Oracle is in open state, we unable to connect to SAP, when we check in MMC its in Grey.

Why is that SAP  not started automatically. Is there issue with installation or this is correct way SAP MSCS works.

Please let me the workaround for this issue.

Regards,

Kiran M

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

2 Answers

  • Best Answer
    Jun 24, 2015 at 05:14 PM

    Hello,

    The dialog instances have to be started manually.

    Only Oracle and the ASCS instance will be started automatically.

    This is the normal and expected behavior.

    Regards,

    Isaías

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Jun 24, 2015 at 06:38 PM

    Hi Kiran

    You can start the SAP instance on both cluster nodes.

    1. From Windows Failover cluster you can move the resource from one to another node. its not require to do the reboot any one of the node.

    2.  You can keep the SAP group in one node and your Oracle DB on another node. you can use the both cluster nodes effectively

    Regards

    SS

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded