Skip to Content
0
May 22, 2015 at 12:16 PM

WWI issue : Error during PDF generation

785 Views

Hello,

I have installed a new WWI generation server at an Windows Server 2012 R2 (64 bits):

The wwi version is : EHSWWI32_38-20010357.exe (Service pack 38 in 64bits)

Microsoft Office is also installed : v 2013 64 bits

Adobe reader is not installed, We do not use inbound document

On this server there is only one printer installed : Microsoft XPS Document Writer

Generation of report work correctly without error. I can see the report in CG50

But export in Pdf from CG54 cause problems (error in CVD1).

Pdf generation works fine on our old server.

I thought wwi could export PDF documents directly with the Microsoft Word features.

In the generation log I have the following errors :

semaphore allocated

Initializing winword.exe process list

Found winword.exe with PID 3304

Updating winword.exe process list

Found winword.exe with PID 3304

Found winword.exe with PID 2768

Identified process winword.exe with PID 2768

using Word Version: 15.0 64 bit

release semaphore

Word init time : 0.3 sec.

open file: C:\WWI\TEMP\SERVER_PR6_400_3_QA6_01\0566938\r0566938.rtf

attaching template: C:\WWI\WWI.DOT

Error: COM Exception (-2147417846) from Word8_AttachTemplate by : The message filter indicated that the application is busy. (HRESULT Code:266)

Error attaching template 'C:\WWI\WWI.DOT'.

Please check Word macro security settings. See SAP note 549858.

Closing Word connection at 05/21/15 14:13:04

wait for semaphore

waited for semaphore: 0.0 sec

semaphore allocated

Error: COM Exception (-2147417846) from Word8_DocCount by : The message filter indicated that the application is busy. (HRESULT Code:266)

Error: COM Exception (-2147417846) from Word8_Quit by : The message filter indicated that the application is busy. (HRESULT Code:266)

Error closing Word (Word8_Quit)

Terminate process 2768. ExitCode is 103

Forced Terminating Process 2768

process exit code: 258

Error Word had to be terminated

release semaphore

Word exit time : 0.0 sec.

Error in Word occured.

Error occured, give it another try ...

starting resolve for mode G

C:\WWI\TEMP\SERVER_PR6_400_3_QA6_01\0566938\l0566938.doc

21.05.2015

14:13:09

Resolve-DLL : 3.2 / 2.7B SP38; 2005,110,155,402; C:\WWI\WwiRes64.dll; 08.04.2015 05:43

Configuration : C:\WWI\WWI.INI

GLM Labeling : 3.2 / 2.7B SP38; 1,0,72,18; C:\WWI\WwiLabel.dll; 08.04.2015 05:43

WWI Dyntext Lib: 3.2 / 2.7B SP38; 1,0,27,27; C:\WWI\WwiDyntext.dll; 08.04.2015 05:42

WWI Barcode Lib: 3.2 / 2.7B SP38; 1,0,6,6; C:\WWI\WwiBC.dll; 08.04.2015 05:42

14:13:09

1

Resolve lasted: 0.0 sec.

Initializing Word connection at 05/21/15 14:13:09

wait for semaphore

waited for semaphore: 0.0 sec

semaphore allocated

Initializing winword.exe process list

Found winword.exe with PID 3304

Updating winword.exe process list

Found winword.exe with PID 3304

Found winword.exe with PID 2080

Identified process winword.exe with PID 2080

using Word Version: 15.0 64 bit

release semaphore

Word init time : 0.3 sec.

open file: C:\WWI\TEMP\SERVER_PR6_400_3_QA6_01\0566938\r0566938.rtf

attaching template: C:\WWI\WWI.DOT

current default printer is 'Microsoft XPS Document Writer'

target-application 1: PDF

Error: COM Exception (-2147417846) from Word8_SetDocVariable (wordVariable.SetValue) by : The message filter indicated that the application is busy. (HRESULT Code:266)

Error setting doc-variable (Word8_SetDocVariable: Variable.SetValue failed)

Closing Word connection at 05/21/15 14:13:09

wait for semaphore

waited for semaphore: 0.0 sec

semaphore allocated

Error: COM Exception (-2147417846) from Word8_DocCount by : The message filter indicated that the application is busy. (HRESULT Code:266)

Error: COM Exception (-2147417846) from Word8_Quit by : The message filter indicated that the application is busy. (HRESULT Code:266)

Error closing Word (Word8_Quit)

Terminate process 2080. ExitCode is 103

Forced Terminating Process 2080

process exit code: 258

Error Word had to be terminated

release semaphore

Word exit time : 0.0 sec.

Error in Word occured.

*****Raise exception RESULT_NOT_FOUND*****

sending data lasted: 0.0 sec.

Elapsed time : 6.9 sec.

Extract from wwi.ini

[Paths]

GUI-HOME=C:\WWI\

GRAPHICS=graphics\

FILES=files\

[UserExit]

;MacroName=wwiAddIn.Main

[Spool]

;dont_delete=1

[Convert]

; entries for conversion into PostScript

;For Adobe Reader 7.0.9 and Adobe Reader 8.0 and newer, use print instead of printto. Please use WWI SP15 for this.

;command=printto

;target=c:\temp\target.ps

;printer=Convert

command=

target=

printer=

[Printers]

;PS=

;PCL=

;PDF=

[PrintUserExits]

; Format=addin(.dot);macro(.main)

;c:\wwi\wwiMkPDF;wwiEConvertToPDF

;PDF=

I have read the following next note, but we are not concerned. The hyphenation is set to "None" in report template (CG42)

2083205 - EH&S WWI: Error due to missing hyphenation

We have check the note 549858 - EH&S WWI: Word template paths and macro security , but the wwi directory is set in trusted location for Microsoft word.

Whe check the note 1783830 - EH&S WWI: Support for 64-bit but wwi is in sp38

What should be done to avoid this error ?

Has anybody an idea to run the PDF export?