Skip to Content

Webi Rich Client not running

Having an issue with a client where after an update from BI 4.0 SP4 to BI 4.1 SP5 Webi Rich Client will not open on a PC.

The application server software is fine and the Universe Designer, Widgets etc all run ok on the same PC.

If a domain admin logs on to the PC then Webi RC starts ok, but if the original user tries it doesn't start. No event in the windows event viewer and no logs in the BOBJ logging directory. No error message onscreen, just nothing happening.

Java version on PC is 1_8_0_25 but according to this, that shouldn't matter:

Tried applying the fix in SAP Note 2112715 but hasn't helped. Tried a third user and they can't run it either. We also tried adding the original user to the local admin group but no joy.

Any help much appreciated before I uninstall all BOBJ on the PC and try a full install at SP5 level instead.

thanks

Keith

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

5 Answers

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on May 13, 2015 at 04:13 PM

    Hi Keith, we are observing the same issue in some computers, those used for trainig.

    Have to check if it was resolved.

    Regards,

    Rogerio

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Posted on May 13, 2015 at 09:45 PM

    Can you use Microsoft ProcessMon to find out where Webi rich client stops if launch as non-domain admin account?

    Regards,

    Jin-Chong

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Posted on May 14, 2015 at 05:01 AM

    Based on your comment "If a domain admin logs on to the PC then Webi RC starts ok, but if the original user tries it doesn't start. " Can the user try starting the application as Admin (the Run as administrator option).

    May be the user lacks rights to access some files that are critical to start the application. Just a thought.

    Regards,

    Naras

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on May 14, 2015 at 06:32 AM

    Hi Keith,

    Check if the server and the client is on the same version of Business Objects.

    Also having Dashboard and Webi of different versions, can give you issues:

    Webi Rich Client doesn’t launch (incompatibility between Webi and Dashboards versions)

    Hope this helps!

    Thanks,

    Imran Sabir

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on May 14, 2015 at 08:32 AM

    Hi Keith,

    This issue seems to be related to folder rights.

    When WRC launches, it uses .lsi file from lsi folder. It also updates the LSI file whenever the user navigates through the repository while working in WRC.

    The location is as follows:

    C:\Users\<user id>\AppData\Roaming\SAP BusinessObjects\SAP BusinessObjects Enterprise XI 4.0\lsi

    (<user id> is the windows user who has logged into the machine)


    As mentioned by you, domain users do not face the issue. Seems like normal users lack proper rights on this location

    Therefore, please make sure if the affected users have read/write privilege on the above location on that particular machine and check.

    Regards,

    Yuvraj

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.